Нахлува студен въздух! Образуват се мъгли, възможни са валежи по морето

Нахлува студен въздух! Образуват се мъгли, възможни са валежи по морето

Тази сутринта в отделни източни райони ще се образува ниска облачност или мъгла. Почти тихо ще бъде с минимални температури между 12° и 17°. През деня ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над Южна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд. С до умерен вятър от изток-североизток ще прониква хладен въздух. Преобладаващите максимални температури ще са между 24° и 29°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места в Рило-Родопската област ще превали. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 – около 12°, прогнозират от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места в южните райони е възможно слабо да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В събота ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще бъдат между 20° и 25. Повече облачност ще има преди обяд над Западна България, почти без валежи, след обяд ще намалее до слънчево; на изток ще бъде предимно слънчево. В неделя и понеделник вятърът от изток-североизток ще е слаб. Над източните райони ще има значителна ниска облачност, без валежи; на запад ще бъде предимно слънчево. Ще се понижат и минималните температури: ще бъдат предимно между между 9° и 14° и ще останат такива и през следващите дни.

Подобни новини

Вашият коментар