Живко Панев на крачка от затвора! Кандидатира се за кмет заради имунитета!

Живко Панев на крачка от затвора! Кандидатира се за кмет заради имунитета!

Живко Панев е на крачка от затвора, като организатор на престъпна група източвала пари с фиктивно обявени гледани прасета. Иска да се спаси, като се кандидатира за кмет заради имунитета

За никой в село Бозвелийско вече не е тайна, че бившият кмет управлявал двадесет години селото, Живко Панев е разследван за измама за умишлено и организирано от него източване на републикански средства за фиктивно гледане на прасета.

В периода август – септември 2019 г., като продължаващо престъпление действащия кмет тогава Живко Панев в съучстие със Стефчо Тодоров Стефанов, Георги Панев Колев, Тодор Михалев Кунчев, Снежана Ангелова, Йордан Албенов, Людмила Албенова, Тошко Боянов Тодоров, Ради Желязков Христов, Иван Баев Минчев и Илия Иванов Илиев умишлено е организирал измама за източване на републикански средства, разбра от свои брилянтни източници от службите ПРОВАТОН.

Списък на собствениците извършили доброволно клане предаден на АДБХ лично и официално от Живко Панев

Да разясним за нашите читатели. Кмета тогава Живко Панев с цялата си сила и чуство за безнаказаност решава да ОТКРАДНЕ пари, като вкарал в съучастие и свои близки хора, като им казал да декларират, че имат прасета в задния си двор (а те всъщност нямат). После ще пишат, че са ги заколили в подадения срок от АДБХ Варна и …. хоп, така лесно ще усвоят едни пари, които зависели от Живко Панев, като той ги е уверил, че никой никога нямало да разбере за измамата.

Наглостта на Живко Панев е стигнала чак до там, че е писал прасета и на приятеля си Иван Баев Минчев, който според граничните власти на РБългария от началото на миналата година е бил в … чужбина! И естествено няма как да е гледал прасета.

ПРОВАТОН разбра още, че досега са разпитани над 30 човека от селото. И разпитите продължават.

Може би Живко Панев си е мечтаел, че никога няма да бъде сменен от кметуването му и затова е и бил уверен, че ще успее да прикрие измамата с времето.

Вярно е и може би, че Живко Панев не може да работи друго (но това не е проблем на бозвелийци, все пак 20 години е бил само кмет, горкият) и усилено се подготвял за изборите идната неделя.

Хора от селото споделят, че така усилено се подготвял, че заедно с бившата секретарка на кметството кака Величка, секретарката на читалището Румяна Стоянова и Румен Росенов Радев обикаляли и “черпели” хората, за да не забравят за кого да гласуват.

***

ВАЖНО! ПРОВАТОН се извинява на своите читатели, затова че статията не бе достъпна до сега. Тя бе публикувана на 23-ти, сряда в 09:15 ч. Около 18 ч. същият ден самата статия бе подложена на невиждана хакерска атака, като до днес техниците ни не можаха да я възстановят.

През това време, на 24.09. в 20:27 ч. Живко Панев ни в клин, ни в ръкав публикува в своя фейсбук профил следното:

Наблягаме на: “Към настоящият момент статията е изтрита. Изводите оставям на Вас!”

Все едно Живко Панев е победил ПРОВАТОН ли? Или иска да се покаже мъжкар пред своята публика и едва ли не – вижте пуснах едно писъмце на ПРОВАТОН, пуснах им жалба в ИП Варна и те се уплашиха, че и свалиха статията.

Г-н Панев, СТИГА С ТЕЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ! На хората им ПИСНА! 

Първо: Всички знаят, че основният разследващ журналист работещ за нас е родом от Провадия и се казва Димитър Димитров. Според него всички оповестени данни са истина, защото лично ТОЙ Е ПОДАЛ СИГНАЛЪТ СРЕЩУ ЖИВКО ПАНЕВ В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА ВАРНА ПО НЕГОВО РАЗСЛЕДВАНЕ В НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ ЮЛИ, а за тези които не знаят – жалбоподателят има право по всяко време да се интересува от развоя на разследването, А ТО КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ ВЪОБЩЕ НЕ В ПОЛЗА НА ЖИВКО ПАНЕВ.

Второ: Дано Живко Панев да е подал жалбата си в Прокуратурата, защото само тогава имаме право и ние да го съдим затова че е подал “необоснована и заблуждаваща жалба” и ни тормози целенасочено и умишлено, за което ще предявим щети и ще Ви държим в течение с подробности от всяко заседание.

***

И все пак да завършим с нещо позивтивно. Кореспондент на ПРОВАТОН (всъщност същия Димитър Димитров) преди пандемията с Ковид 19 посети село Бозвелийско и видя промените, които са се случили от изборите насам. Усетихме живот, видяхме работещи хора, променящи облика на селото. И след разговор с кмета Иван Параскевов, разбрахме какво е запланувал за да развива Бозвелийско. Тогава споделихме с вас нашите прекрасни впечатления!!!

Време е най – голямото провадийско село от дълбокия двадесет годишен застой да премине и да се превърне в модерно, бързо развиващо се село, което да е в много близки отношения с голямата община, за да може да създава удобства за жителите си.

#бъдетеразумни

ПРОВАТОН

Подобни новини

Вашият коментар