Депутатът Павел Христов се срещна с кметовете на Бяла и Долни чифлик

Депутатът Павел Христов се срещна с кметовете на Бяла и Долни чифлик

Народният представител от ПГ на ГЕРБ и  административен секретар Павел Христов се срещна с кметове, общински ръководители и общински съветници  на партията в община Бяла и община Долни чифлик. „Предсрочни избори няма да има, а до редовните имаме време за сериозна промяна, за някаква форма на ребрандинг, трябва да засилим диалога със структурите, а не да чакаме да мине епидемията заради COVID. Защото нашите политически опоненти целят да ни направят врагове както на структурите, а така също чрез нестихващите компромати, колажи, снимки и т.н.- и на цялото общество”,  обърна се депутатът към активите.

Според него истините се манипулират, търсят се сензации, но въпреки допуснати някои грешки в 10-годишното управление на ГЕРБ, има всички основания за гордост – със строителството, магистралите, обновени пътища, със санирането на обществени сгради и жилищни блокове, с увеличаване на доходите, с взетите бързи епидемиологични мерки за всички браншове, отрасли, за работници и работодатели, за пенсионери, за социално слаби, с икономическото развитие и инвестиции в най-тежките условия на криза за целия свят.

Народният представител посочи резултатите от частичните избори в двете села в Провадия и Вълчи дол, където в Бозвелийско кандидатът на ГЕРБ е със съкрушителна победа над червения си опонент, управлявал 5 мандата преди това.

За повече внимание и финансиране на малките населени места, за повече съвместна работа между местната и централна власт настояха кметът на Бяла  Пеньо Ненов и кметицата на Долни чифлик Красимира Анастасова. Проблемите в морската община са свързани със силно намалените приходи в местния бюджет от трудния туристически сезон това лято. Вече е обсъден на Национален експертен съвет  проектът за брегоукрепителното съоръжение, което включва и строителство на рибарско пристанище на Бяла. Необходимо е да се ремонтира една от главните улици на туристическото градче, но преди това да се постави нов водопровод. Без държавно финансиране е музеят на града и свързаната с него уникална късноантична крепост на нос „Св.Атанас”, която е със статут на археологически паметник с национално значение. На ход е друго важно решение на предстоящо заседание на МС  за деактуване на 150 кв. м държавен парцел в общински, който трябва да се укрепи заради свлачище и преведените пари от Комисията по бедствия и аварии трябва да се усвоят до края на годината.

В Долни чифлик настояват бившето военно поделение да придобие статут на общинска собственост, огромната му площ да се раздели на парцели и да се дават под наем, като целта е поетапно да се превърне в индустриална зона край общинския център. Кметството има проект за изграждане на парк „Армейски”, очаква се финансова подкрепа за изграждане на физкултурен салон на училището по програмата на МОН.

Готови са и проектите за пречиствателни станции в Шкорпиловци и Долни чифлик, за главен водопровод в  Долни чифлик с индикативна стойност за 2 млн.лева, но засега финансиране няма.

Депутатът припомни думите на премиера Бойко Борисов по време на визитата му миналата седмица  във Велинград: Обмисляме в новата ни програма да осигурим бюджет от 50-100 млн. лева, с които да ремонтираме пътищата в отделни региони, а не да ги правим село по село.

Подобни новини

Вашият коментар