Радев блъфира, Калоян Методиев саботирал Проекта. “Републиканци за България” става партия на президента

Радев блъфира, Калоян Методиев саботирал Проекта. “Републиканци за България” става партия на президента

Трета версия се появи за отстраняването на Калоян Методиев от екипа на президентството – саботирал Проекта за партия.

След версията, че президентът бил гневен за купона в Боровец и за фейк уволнение, за отиде бившият началник на кабинета в екипа на Корнелия Нинова, се появиха спекулации, че си е тръгнал, защото саботирал пропрезидентската партия.

В началото на годината президентът натоварил началника на кабинета си да работи за създаването на политически проект, партия, която да бъде под патронажа на държавния глава.

Заради близката си връзка с Корнелия Нинова той само имитирал дейност и нещо реално не било направено, защото БСП ще загуби електорат от “партия на президента”.

През последните няколко дни политолози, сочени като близки до ГЕРБ, твърдят, че президентът ще застане зад партия, която да бъде приета от избирателите за негов политически проект.

Според източници в ръководството на ГЕРБ ролята на политически проект на президента ще изиграе “Републиканци за България” на Цветан Цветанов. Така пропрезидентската партия няма да отнема избиратели от БСП, а от ГЕРБ.

Президентската партия вече е учредена – “Републиканци за България”, твърдят източниците. Председателката на парламента Цвета Караянчева посочи в деня на учредяването Цветан Цветанов като много близък с президента.

Румен Радев ще се представи като евроатлантик чрез подкрепата си за “Републиканци за България”, но зад кадър за партията на Цветан Цветанов ще работят фронтмените на ДС-кръга в президентството и в бизнес групите, които подкрепят държавния глава.

Знаково е, че “Библиотекарския кръжец” не атакува евроатлантическия проект на Цветанов. Водачите на пропрезидентските кръгове сред резервистите от МВР и МО вече работят за наливането на организиран вот за “Републиканци за България”.

Целта на Радев била с влизането на партията на Цветанов, който е близък с лидерите на “Демократична България”, в парламента да изгради пропрезидентски десен блок, който да влезе в коалиция с БСП и така да извади от властта ГЕРБ и ДПС.

Сценарият на президента обаче може да не сработи заради ресто на Сарая, който ще блокира “Републиканци за България” в смесените райони.

Така при висока избирателна активност партията на Цветанов може да не влезе в парламента само с отнетите гласове от ГЕРБ и налетия организиран пропрезидентски вот.

Президентът вероятно е изчислил тази опция, тъй като негови емисари вече работят за привличането на корпоративни електорални мрежи за “Републиканци за България”. В отбора на президента са лидери на мощни бизнес групи – от Дунав до Черноморието.

Затова Цветан Цветанов твърди, че “Републиканци за България” ще вземе 500 000 гласа, за да се бори реално за около 150-200 000 и да влезе в парламента.

bgsniper.ocm

Подобни новини

Вашият коментар