Кирил Добрев втори в БСП, държи кворума в НС. Нинова не вкарва опонент в Бюрото и му предлага 1/3 избираеми места?!

Кирил Добрев втори в БСП, държи кворума в НС. Нинова не вкарва опонент в Бюрото и му предлага 1/3 избираеми места?!

Кирил Добрев само играел ролята на “редови социалист”, но всъщност отново щял да бъде втори по влияние в ръководството на БСП, твърдят източници от “Позитано”20.

“Кирил вкара 57 членове в Националния съвет и при състав от 185 кворумът може да зависи от него, тъй като обикновено 40-50 отсъстват”, коментираха източниците.

Според тях напускането на шестимата депутати работело в негов интерес, тъй като Нинова няма да иска пробив и в Националния съвет.

Корнелия Нинова имала какво да предложи на Кирил Добрев – да не вкара негов опонент в Изпълнителното бюро и една трета от избираемите места в листите.

“Кирил ще поиска избираеми позиции във Варна (за дясната му ръка Иван Иванов), Пловдив, Русе, Благоевград, София, Плевен и Перник”, твърдят източниците от “Позитано”20.

Така Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Георги Гергов отново ще редят играта, а Румен Овчаров ще е “Сивият кардинал”, коментират “позитанци”.

Кирил Добрев има и друг жокер освен кворума в Националния съвет – заедно с Иван Иванов и депутати от техния кръг разполагат с корпоративен електорален и финансов ресурс за вота.

Този кръг ще разтовари Нинова от разкешване, тъй като ще направи кампанията на своите кандидати със собствени средства, а това може да се окаже решаващо за победата.

Корнелия Нинова ще може да пренасочи ресурс в най-оспорваните региони и да отнеме сочени като сигурни позиции за ГЕРБ.

Пренареждането в елита на БСП след конгреса направи Корнелия Нинова по-силен лидер, но Кирил Добрев запази влиянието си в партията.

Не се сбъднаха прогнозите на противниците му в партията, че Нинова ще го “отсвири” след победата на прекия вот.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар