Опозицията в БСП готви бойкот на изборите. Нинова няма да подаде оставка след загуба, има мандат след пряк вот

Опозицията в БСП готви бойкот на изборите. Нинова няма да подаде оставка след загуба, има мандат след пряк вот

Шестимата напуснали групата “БСП за България” вгорчиха победата на Корнелия Нинова на конгреса и лидерката реагира остро – поиска да се откажат от мандадите си в парламента.

Акцията им идва след отстраняването на Калоян Методиев като началник на кабинета на президента Румен Радев и усилва натиска срещу Нинова.

Истинските противници на лидерката обаче са сред знаковите фигури в БСП, които тя извади от ръководството и парламента.

Сергей Станишев, Георги Пирински, Михаил Миков и Димитър Дъбов готвят бойкот срещу Корнелия Нинова на изборите.

Лидер на групата е президентът на ПЕС Сергей Станишев, който разполага с мощен медиен и пиар ресурс чрез Моника Станишева.

Тяхната теза е, че на прекия вот за Нинова са гласували половината от членовете на БСП, т.е. тя не владее партията и те ще успеят чрез бойкота да провокират загуба на изборите, за да я свалят.

Корнелия Нинова обаче няма да подаде оставка след загуба на парламентарните и президентските избори с аргумента, че има мандат след пряк вот.

Тогава обаче срещу нея може да скочи и “конюнктурната опозиция”, която сега влезе в Националния съвет. Затова тя ще й даде избираеми места в листите.

Това ще налее масло в огъня на опозицията и старите влъхви в БСП ще мобилизират недоволните в БСП срещу Нинова.

Ако Корнелия Нинова не успее да победи ГЕРБ и не състави правителство, вероятно ще остане председател на БСП, но лидерството й няма да бъде безапелационно като след прекия вот и конгреса.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар