Свилен Шитов бе награден за създаването на специализирани професионални паралелки в СУ „Васил Левски” съвместно с бизнеса

Свилен Шитов бе награден за създаването на специализирани професионални паралелки в СУ „Васил Левски” съвместно с бизнеса

Кметът на Девня Свилен Шитов получи приз от Националното сдружение на общините в България за създаването на специализирани професионални паралелки в СУ „Васил Левски” съвместно с бизнеса.

На специална церемония снощи градоуправникът присъства лично на церемонията по връчването на традиционните награди в столицата. Отличието в Категорията „Партньор на общините” се присъжда на компании или неправителствени организации, осъществили съвместен проект с община или на дарители със значим принос за местната общност.

Такива в категорията за малка община са „Агрополихим” АД, „Девня цимент” АД и „Солвей Соди” АД.

„Местната власт е най-близо до хората и затова тя има нужда от непрекъснато взаимодействие и сътрудничество в общините, с гражданските организации, с отговорния бизнес. Добрите примери за партньорство доказват, че единението води обществото ни напред”, каза минути преди награждаването председателят на парламентарната Комисия по околната среда и води, бивш зам.-кмет на Бургас и бивш министър на околната среда и водите, а сега народен представител в 44 Народно събрание, Ивелина Василева.

Подобни новини

Вашият коментар