Андрей Райчев: Изгражда се коалиция БСП – ДПС

Андрей Райчев: Изгражда се коалиция БСП – ДПС

Разширяват атаката върху Бойко Борисов с атака и върху Караянчева

“Изгражда се коалиция БСП – ДПС. Те не крият това, това е първото взаимодействие на двете партии от много отдавна”, заяви пред БНР социологът Андрей Райчев в коментар на общото искане на БСП и ДПС за преждевременно освобождаване на Цвета Караянчева от поста председател на Народното събрание.

“Това взаимодействие има и друг смисъл – те разширяват атаката върху Бойко Борисов с атака и върху Караянчева. Печелят две неща – демонстрират сила, защото вече са заедно в анти ГЕРБ коалиция, второ – тя не е много силен играч, поднесен им на тепсия от самия председател на ГЕРБ, който се изказа за нея с груби думи”, посочи той и добави, че за ДПС е важно да покаже, че няма връзка с ГЕРБ, а и за ГЕРБ напоследък е важно да подчертае това:

“Това означава едно – наближили са избори”, констатира Андрей Райчев.

Според социолога, Борисов не е отстъпил от онова, което декларира още през лятото, че ще се оттегли и “ще бъде шеф в ГЕРБ, но няма да бъде шеф в страната”:

“Той не се готви за власт, не постила своята власт. Той показва максималното, което през 10 години ГЕРБ е заработил и се мъчи да получи възможните гласове на тези избори. Аз изключвам това да бъде някакво мнозинство за него”.

“Делението в обществото е 2:1 в полза на това веднага да има избори”, посочи още социологът.

Подобни новини

Вашият коментар