Бойко Борисов: Отново повишиха кредитния рейтинг на Българската банка за развитие

Бойко Борисов: Отново повишиха кредитния рейтинг на Българската банка за развитие

Отново повишиха кредитния рейтинг на Българската банка за развитие. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Брюксел за участие във втория ден от редовното заседание на Европейския съвет, става ясно то видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. „ФИЧ“ отново са повишили кредитния рейтинг на Българската банка за развитие на най-високия рейтинг. Това е добре да се знае, за да опонираме на всички, които се опитват да казват, че в България нищо не се случва“, добави Борисов.

„ЕС припомни, че на 31 декември трябва да има споразумение с Великобритания или да няма такова. Проявяваме загриженост, защото към този момент не можем да кажем, че това ще се случи. Изключително лошо ще е и за ЕС, и за Великобритания да няма споразумение за Брекзит. Много са свързани нашите икономики, така че призовахме Великобритания и нашите лидери – преговарящи да вложат всичко възможно за постигане на съгласия. Същото касае и законопроекта за вътрешния пазар и мерките за справяне с коронавируса“, посочи премиерът.

„Икономиката е застрашена, защото Планът за възстановяване не е още ратифициран и не можем да излезем с решение за многогодишната финансова рамка на международните пазари. Все още са тези пари, които мислехме, че вече са пръснати в европейските икономики за подпомагане на мерките, още процедурата не е стартирала“, заяви той.

Подобни новини

Вашият коментар