Димитър Ганев: Партиите в парламента загубиха, в БСП се очертаха четирима основни играчи

Димитър Ганев: Партиите в парламента загубиха, в БСП се очертаха четирима основни играчи

По статистика има повече заразени от коронавирус от март насам. Когато имаше медийна истерия, си позволих да кажа, че страната ни се раздели на партиите на Мутафчийски и на Мангъров. Политически не е лесно да се наложат мерки за затваряне в България, защото ще обвинят властта, че го прави заради протестите“. Това заяви пред БНТ социологът Димитър Ганев.

„Всички парламентарно представени партии загубиха, дори и БСП. Този, който се очерта като печеливш, е Слави Трифонов. Подцени се това, което се случи в БСП. Прекият избори и членската маса е доказала много добре какво се случва през годините в партията. Членската маса беше поставена пред дилема – единият вариант беше да не излезе и да не гласува за председател на партията, за да няма активност. Но те влязоха на терена и оставиха вътрешната опозиция без ход. Във втория епизод на конгреса във вътрешната опозиция се случи промяна. Тя се консолидира около една фигура – Кирил Добрев. В момента имаме 4 основни фигури – Корнелия Нинова, Крум Зарков, Калоян Паргов и Кирил Добрев. Имаме съвсем нови хора, които освен Корнелия Нинова, нямат 50 години.

В България от доста години има два дневни редове, които вървят паралелно. Единият е либералният, който не е мнозинство и Бойко Борисов много добре разбра, че го е загубил.

Той излезе с автомобила сред хората, които отново не са му мнозинство, но може да пази. Напоследък станаха много промени. Страх ме е дали натрупването на промени няма да доведе до нещо, което няма да е по-добро“, каза още Ганев.

Подобни новини

Вашият коментар