Спират сватбите и кръщенетата в Благоевград

Спират сватбите и кръщенетата в Благоевград

За 14 дни ще ограничим провеждането на масови мероприятия като сватби, кръщенета и всичко от този тип, това каза кметът на Благоевград след заседанието на Общинския кризисен щаб, предаде БГНЕС.

Инж. Румен Томов вчера свика щаба заради усложнената обстановка с COVID-19 в областта и специално Благоевград, попаднал в „червената зона“ на областните градове в страната заедно с Търговище.

Според кметът ще се обърна внимание на общинския пазар за спазване на мерките, тъй като там не се спазват. Ще бъде възстановена комуникацията с гражданите по уредбата в централните улици за спазване на мерките.

„Обсъждахме много мерки, но решихме, че не са подходящи за този момент. Ако има ръст на заразените, тогава ще ги приложим. Обсъждахме носенето на маски навън, но това не се прие“, добави кметът Томов.

Според думите му, състоянието на служителите на Ансамбъл „Пирин“ е добро. От 83-ма служители, 23-ма са с положителни проби. Всички са под карантина, в добро състояние.

„Благоевград води класацията, защото в областта взетите проби са с най-голям брой от цялата страна. Може би това е една от причините, без да омаловажаваме обстановката“, добави инж. Томов.

Той каза още, че в града има ръст с 25% на заболелите за последните 3-4 дни.

„Ще призова да се влиза и излиза от Благоевград, защото това е едно от изказванията, които не са много добри, както за Благоевград, така и за държавата. След като в цялата държава се спазва мерките, то Благоевград да не е зона с особено внимание“, така кметът отговори на призива на НОЩ да не се посещава Благоевград.

„Мисля, че е крайно неуместно да се правят изявления от високопоставени хора, защото ние не сме в кризисна ситуация.

Ми дайте да го затворим и всички да стоим вкъщи“, добави кметът.

Той бе категоричен че на входа на областния град няма да се поставят КПП-та и да се затварят училища, всичко работи в нормалния си вид.

Припомняме,че заразените от COVID-19 за последното денонощие в областта са 91, 38 от тях в Благоевград.

Подобни новини

Вашият коментар