Наско Васильовски: Няма 40 напуснали БСП. Красимир Янков се сви до квартален функционер без партия

Наско Васильовски: Няма 40 напуснали БСП. Красимир Янков се сви до квартален функционер без партия

Непроверена и силно преувеличена е разпространената информация за напуснали партията си 40 социалисти от столичния район „Триадица“. Това твърди в пост във Фейсбук членът на БСП Наско Васильовски по повод статия в национално издание за отлив на десетки партийни членове в София.

„Реалната ситуация за едната основна партийна организация в този район е не повече от двама – трима“, посочва софийският социалист.

„Работил съм с хората в района и другарите и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента – че „БСП се превръща в авторитарна партия“, коментира Васильовски и уточнява, че според него това „обикновено клише“ се тиражира от Александър Вачев.

Вачев е председател на едната структура, за която медии твърдят, че се обезлюдява. Той бе кандидатът за кмет на БСП в „Триадица“ на последните местни избори. За него партийци коментират, че докато бил кандидат-кмет, съвсем не бил недоволен от водената от лидера на столетницата Корнелия Нинова политика, нещо повече – на Бузлуджа, спомнят си партийни другари, бил плътно до нея.

Хората възмутено питат и защо не се споменават конкретни имена на напуснали и се съмняват в коректността на журналистическия материал. Те определят информацията като евтина провокация и подозират намесата на депутата Красимир Янков, който наскоро напусна парламентарната група на левицата и БСП.

„Прогресивни социалисти! Нереализирани кариеристи! Подмолни милиционерски методи“, пише още в поста си Наско Васильовски, като констатира: „Просто Янков си изтегля “силните козове” от БСП и осъзнава, че му остава да гастролира по три-четири сайта. Свива се до квартален функционер без партия. И става все по креслив“.

Подобни новини

Вашият коментар