Празник на фолклорното изкуство в Суворово

Празник на фолклорното изкуство в Суворово

Над 400 души от 26 колектива и индивидуални изпълнители от цялата страна взеха участие в Седмото издание на „Деня на народните танци и хора – празник на фолклорното изкуство „Като жива вода”  в град Суворово. Това съобщиха от общината във Фейсбук.

Като начало малките изпълнители от Гайдарска школа „Тракия“ вдигнаха градуса на настроението с прекрасните си изпълнения.

По-късно, при откриването на проявата, кметът на общината Данаил Йорданов поздрави всички участници и подчерта как хилядолетната традиция на фолклорното изкуство, която се предава от поколения по тези земи, успява да грабне и омая и млади, и стари.

Изпълненията на престижния форум се оценяваха от тричленно жури в състав: доц. д-р Мария Кърджиева от ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна, Радослав Иванов, учител, хореограф и гл. худ. ръководител на състава по народни танци в СУ „Елин Пелин“ във Варна, както и на ансамбъл за народни песни и танци „Одесос“ към МВР – Варна, предадоха още от община Суворово. Редом с тях бе и маестро Георги Карамитев – танцьор и преподавател по български народни хора, когото с право считат, че е един от пазителите на българските народни традиции от Варна.

 

Подобни новини

Вашият коментар