Борисов за Ковид-19: Всеки трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем това чудо гадно

Борисов за Ковид-19: Всеки трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем това чудо гадно

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Днес той се среща с представители от земеделския бранш, посети голяма кравеферма, която усвоява средства по европейска програма. С него е и ресорният министър Десислава Танева, финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Танева отбеляза, че по нова европейска програма за телета за угояване се получават по 150 лева на теле. Следи отварянето на приема и готви документи”, посъветва тя собственикът на фермата.

“Толкова много мерки в момента има”, отбеляза Борисов.

Министър Ананиев похвали Танева за добрата организация на разпределението на евросредствата по европейските програми.

Борисов заяви, че на фона на световната ковид обстановка ситуацията в страната е под контрол.

“Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус. 70 милиона лева са изплатени на хората по програмата”, посочи премиерът.

“Над половин милиард сме дали на семействата заради ковид. Бяхме във времена на финансова дисциплина, но сега като гледам – брутният вътрешен продукт на САЩ на минус 16%, ние влагаме всичко, което може – по оперативните програми. Много бързо отпуснатите пари трябва да стигнат до семействата. Всеки човек трябва да усети, че заедно трябва да преодолеем това чудо гадно”, заяви той.

“Всичките мерки са насочени към хората и бизнеса”, отбеляза Ананиев.

Борисов се пошегува, че с министър Танева са с еднакви “екипи” – в жълто. “Ама не сме се разбирали”, отбеляза той и отговори на коментарите за дрехите, които носи: “Ходел съм с едни и същи дрехи. Аз си имам три любими ризи дънкови и си ги сменям. Бяха написали, че ходя с една съща риза или пускаме стари снимки. Аз имам три ризи и си ги сменям, защото са ми удобни – меки, памучни. Обикновени ризки”.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар