И Филчо напусна БСП?

И Филчо напусна БСП?

След „политическите катастрофи“ в Провадия и Бозвелийско със сигурност Филчо съжелява, че не напусна БСП през май месец 2015-та г., когато ГЕРБ Варна му предложиха да е техен кандидат за кмет!!!

Спомняте ли си бившият кмет на Провадия, който за осем годин не само спря развитието и`, a и я върна почти в каменната ера.

Тези провадийци, които излизат по кафетата го виждаха много често преди 27-ми септември (частичните избори за кмет на Бозвелийско), където Филчо се изявяваше едва ли не като действащ кмет (колкото и налудничаво да изглеждаше това), поздравявайки всички – държейки се все още видимо надменно. Някой негови „пионки“, все още работещи в общинската администрация всеки обед „прескачаха“ до заведението до Пионерския дом да му докадват – на кмета!?! А може и все още да го правят.

Да, след като изгуби изборите за кмет миналата година Филчо остави супер лукса в огромния си апартамент до МакДрайф във Варна и се завърна в Провадия.

Събра бесепарите и им обяви, че БСП Провадия вече е „БСП ФИЛЕВ“ ЕООД, забрани им да се съобразяват с варненци и софиянци и да слушат само него. Направиха стройна, почти военна организация за следене и наблюдение на „врага“ визирайки ГЕРБ и най-силната им фигура, естествено техния председател Димо Димов, като е трябвало със всички сили и средства да бъде “мачкан” на сесиите в Общинския съвет (което обаче, за щастие на провадийци не им се получи). Общо взето всичко мина под негово ръчно командване и започна да се подготвя усилено за да се върне някога пак като кмет.

Филчо започна системно да спортува – всяка вечер събира неговите съмишленици на градския стадион, кроейки конспиративни планове как да се завърнат отново на власт. Властта, която явно за Филев е опият! И така до изборите в село Бозвелийско на 27- миналия месец, където „БСП ФИЛЕВ“ ЕООД – меко казано катастрофира! Живко Панев блокира. И всички се покриха.

Казват, че най-разочарован и обезверен естествено е Живко Панев. Все още не може да повярва, че трябва да започне обикновенна работа. Че и борсата му свърши.

ЩЕ МОЖЕ ЛИ ФИЛЧО ДА ОПАЗИ ХОРАТА СИ?

Най-доверените си хора Филев веднага “оправи” на хубава сладка службица. Наталия примерно на следващия ден след като напусна общината започна в “Слънчеви лъчи”, Анатоли се уреди в Аксаково в цех за торбички със служебна кола и заплата от около 2500 лв. Росица Пиринлиева списва сайта им, който бе създаден за предизборна червена пропаганда и сигурно и дават някаква заплата. Живко Панев щял да започва като обикновен шофьор.

Фило Филев беше кмет на Провадия от 2011-та г. до 2019-та г. Припомняме ви, че той стана кандидат за кмет на БСП през 2011-та година след като бе „доведен за ръка“, година по-рано от Станьо Иванов в новосъздаденото Изпълнително бюро, което тогава се ръководеше от Анатоли Стоянов и Димитър Димитров.

Снимка Фейсбук 2011г. Ламбова къща

Накратко: Филчо стана кмет през 2011-та с помощта на много млади хора, които повярваха в него, но веднага след изборите забрави и като „гъбка след дъжд“ изникна неговият ментор през годините Марин Пенчев.

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ В НАСТОЯЩЕТО.

Всички си мислят (и видимо е така), че от катастрофалната загуба в Бозвелийско Филчо се изгуби. Някой ще си помислят, че страда от загубата.

Сигурно има такава нотка, но … малкото хора, които го познават знаят, че Филчо винаги крои планове!!! И то планове за връщане във властта, т.е. като кмет!

ТАКА Е ПРОЕКТИРАН ОТ СЪЗДАТЕЛЯ СИ – МАРИН ПЕНЧЕВ!

Всъщност, докато губи изборите в Бозвелийско, (които между другото наистина вярваше, че ще спечели) “играчът“ Филчо влезе в Национаният съвет на БСП, който се проведе точно на деня на изборите – 27-ми септември, което в левицата си е чисто надмощие, но сред обикновенните хора си е „нищо и половина“.

Интригата тук е, че лукавият Филчо е обещал на (и излъгал за пореден път) Анатоли Атанасов – Кивито, че ще вкара и него в НС на БСП. Но естествено, доказано лесно е да се залуди човек като Анатоли! Все пак Филчо за толкова години успя да опитоми Анатоли Атанасов – Кивито и да го превърне във “вечно втория”. Още през 2011-та година, както повелява традицията Филчо му обеща, че след два мандата ще му отстъпи кметското място. Както са правели достойните партийни ръководители преди тях. А според запознати на следващите ибори, когато и да са те, Филев отново подготвял… себе си.

Алчността за власт няма граници! Особенно силна е при комплексарите, но няма да навлизаме отново в тази тема – прекалено обширно сме ви я анализирали.

Наши добре осведомени източници ни разкриха, че напоследък Анатоли се е помъчил да започне да се еманципира лекичко от Филчо. Като сред свои най-близки е споменал, че бил бесен на Филев заради поредното „неглиже“ спрямо него. А по-точно това, че умишлено е вкарал само себе си в „точния списък“ за гласуването на висшият контролен орган на партията майка, след като стана ясно, че е използвал дългогодишните си връзки с действащият в момента зам. председател Владимир Москов.

ДОКАЗАНО ВЪВ ВРЕМЕТО – ЗА ФИЛЧО СИ Е ВАЖЕН САМО – ФИЛЧО!

А доверените войни, като Живко Панев – „ДА СЕ ОПРАВЯТ САМИ. СЛЕД КАТО ЗАГУБИ МОЖЕ И КАТО ОБИКНОВЕН ШОФЬОР ДА РАБОТИ“ – познайте на кого са думите!

За разлика от Наталия и Анатоли.

Филчо явно чака парламентарните избори. Стана член на НС на БСП, много е близък на Владимир Москов. Най-вероятно другата седмица ще стане и зам. областен председател на БСП в областния съвет. За делото срещу Жоро Илчев представи пълномощно пред ВАС директно от Корнелия Нинова.

ДЕМОНСТРИРА СИЛА! ПЕРЧИ СЕ!

Само, че Филчо ще си остане с перченето. Може би ще е трети в депутатската листа след Кристиян Вигенин и Борислав Гуцанов, но няма да го огрее да стане депутат тъй като БСП ще вкарат най-много двама. И мечтата му да стане Областен управител не се сбъдна. И кмет на Провадия няма да бъде повече. Сигурно ще се кандидатира. Но ако сега на втория тур имаше отлив със стотина гласа, то на следващите кметски избори със сигурност няма да стигне до балотаж, защото идват нови по-подготвени млади хора. И ТОЙ ГО ЗНАЕ, НО ЗАВИСТТА, ЗЛОБАТА И АЛЧНОСТТА ГО ЗАСЛЕПЯВАТ!

Едва ли е очаквал съдбата да бъде забравен, когато през последните десет години с кеф скарваше хората с интриги и се мислеше за всесилен.

Но… такъв е живота!

Никой не очаква хора като него да разберат!

Иронията е в заглавието! Всеки има свободата да го разбира както иска!

ПРОВАТОН

Началната снимка е от Феийсбук от местните избори през 2015г. 

 

Подобни новини

Вашият коментар