Проф. Михаил Константинов: Две са възможностите за смяна на властта – куршуми или бюлетини

Проф. Михаил Константинов: Две са възможностите за смяна на властта – куршуми или бюлетини

Изборите са, за да има мирен трансфер на управлението, каза математикът

Изборите са, за да има мирен трансфер на властта, защото има две възможности за смяна на властта – куршуми или бюлетини. Това каза в “Беновска пита” по Канал 3 проф. Михаил Константинов. С машини или без машини – няма значение за изборите. Важно е да има доверие в изборния процес, но и то вече е компрометирано, смята той. 

Професорът припомни, че в Европа с машини не се гласува. Това се слува само в Брюксел и селата около него. Там, където е гласувано с машини, вече не се прави. “В Щатите има машинно гласуване, но има и много настроения срещу него.”

Проф. Константинов изрази възмущението си от хвърлянето на храна по протестите. Той припомни, че в българската традиция по-голямо престъпление от поругаването на храна няма. Според него светът отива към глад. Изчезва годната земя със значителни темпове. У нас това се изразява според него с доизсичането на горите. Сечта трябва да бъде спряна незабавно, каза той и допълни, че трябва да се гласува за този, който ще обещае да започне почистването на България.

За кражбата като общочовешки феномен говори Михаил Константинов. Той даде примери с делото срещу Саркози за 50 млн. евро и обвиненията срещу испанския крал, че е присвоил 100 млн. “Хората крадат. Ние сме потомци на алчни крадливи прадеди. Първобитният човек е бил алчен и крадлив, защото така е оцелявал.”

Подобни новини

Вашият коментар