Георги Свиленски: БСП е променена партия. Ние искаме да дадем алтернативата на управлението

Георги Свиленски: БСП е променена партия. Ние искаме да дадем алтернативата на управлението

Ние сме готови да седнем да преговаряме с всяка една партия, която подкрепя нашите политики и “Визия за България”., каза председателят на предизборния щаб на БСП.

“Тези съвети не са правителство в сянка. Те обсъждат приоритетите на партията и после ги представят на ръководството и парламентарната група. “Визия за България” също се надгражда и актуализира, за да бъде отговаряща на по-голяма част от исканията на хората в цялата страна. Това не е затворен документ”. Това заяви в предаването “Още от деня” по БНТ депутатът от БСП и председател на предизборния щаб на партията Георги Свиленски, който коментира вчерашните решения на Националния съвет на БСП.

“Ние сме разбрали какво искат хората – те не искат корупция и нагласени обществени поръчки. Лошото е, че управляващите не го разбраха. Ние ясно сме заявили, че БСП е променена партия. Да, назад във времето може и да сме допускали подобни грешки, но сега това няма как да се случи, защото протестите показаха, че хората няма да търпят. Управляващите в момента действат панически. Държавата трябва да помага справедливо на всички, а сегашните мерки правят това избирателно”, убеден бе Свиленски.

“БСП е поела по правилен път. Ние искаме да дадем алтернативата на управлението на държавата. Някой трябва да свърши тази работа. Не казвам, че само БСП може да свърши тази работа, но ние предлагаме реални неща, докато управляващите само обещават и говорят популистки. Ние сме готови да седнем да преговаряме с всяка една партия, която подкрепя нашите политики и “Визия за България”. Рейтингът на президента не ни притеснява. Този президент е издигнат и избран с подкрепата на БСП. В партията няма никакви лобита. Елена Йончева сама трябва да даде оценка на това, което говори. Ако не беше БСП, тя нямаше да има възможност да говори тези неща. За мен това не са нейни думи и тя говори от името на друг човек”, разкри още той.

Подобни новини

Вашият коментар