Девет депутати напуснаха “БСП за България”. Групата ще оредее още с реденето на листите

Девет депутати напуснаха “БСП за България”. Групата ще оредее още с реденето на листите

Девет станаха депутатите, напуснали парламентарната група “БСП за България”. Според червени депутати групата ще оредее още с реденето на листите.

Още един социалист напусна парламентарната група на БСП. Червеният депутат Чавдар Велинов напуска групата и става независим народен представител. Това съобщи в началото на заседанието председателката Цвета Караянчева.

Като мотив Велинов е посочил непреодолими различия с ръководството на парламентарната група. Други шестима напуснаха групата на БСП още в края на септември. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. Отцепниците от БСП вече официално са независими депутати Петима от тях напуснаха и партията, а Жаблянов остана, пише “Фактор.бг”.

Преди това се отцепиха Спас Панчев и Александър Паунов, който стана независим заради предполагаеми разговори с олигарха Васил Божков. Чавдар Велинов е заявил, че няма да си тръгва от БСП. “Аз съм социалист с над 50-годишна партийна история. Животът ми е минал в тази партия и желанието ми е тя да стане друга, а борбата ми за това ще продължи”, обясни той.

След напускането на шестимата Корнелия Нинова заяви на брифинг заедно с цялата парламентарна група, че никой повече няма да напуска “БСП за България”, но след напускането на Чавдар Веленов това беше опровергано.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар