Един човек на два квадратни метра в заведение от полунощ

Един човек на два квадратни метра в заведение от полунощ

От полунощ в заведенията се въвежда ограничение за един човек на два квадратни метра, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след среща с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Досега ограничението беше за един човек на квадратен метър. Целта е постигане на отстояние между посетителите, за да се прекъсне епидемичният път на предаване на заболяването, обясни той.

Представителите на сдруженията поеха ангажимент мерките и ограниченията да се спазват. Браншът ни няма да устои на още едно затваряне, каза Ричард Алибегов, председател на Сдружението на заведенията. Ежедневно се опитваме да убедим клиентите, че не може на една маса да седят много хора. Ако искаме заведенията да работят, трябва да се спазват ограниченията, добави той.

Другата седмица предстои среща, организирана от двете сдружения с представители на всички заведения в страната, каза още министър Ангелов. По думите му в момента органите на полицията и на регионалните здравни инспекции проверяват заведенията и всички проверки завършват или с предписания, или със санкция. На всички е ясно, че затварянето на държавата води до икономически, социални и психологични последици, не искаме да затваряме държавата, а въведените мерки да се спазват от всички, добави той. Ако се постигне 80-90 процента спазване на мерките, значи сме постигнали резултат, допълни министър Ангелов.

Подобни новини

Вашият коментар