Ще ремонтират нацяло улица „Господин Милушев“

Ще ремонтират нацяло улица „Господин Милушев“

Дългоочакван ремонт за Бяла ще бъде факт през пролетта. Кметът на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов подписа договор с Държавен фонд земеделие за безвъзмездна финансова помощ за цялостен ремонт на улица „Господин Милушев“.

В проектното предложение е включена цялостна реконструкция на пътното платна. Тротоарите ще бъдат изградени с цветни павета, както другите улици, които бяха обновени в последните години. На местата където има възможност ще бъдат засадени нови дръвчета, ще бъдат поставени указателни табели с имената на улиците. Паралелно с ремонта на улицата ще бъде извършена цялостна подмяна на прилежащата ВиК инфраструктура.

„Ремонтът на улица „Господин Милушев“ е от ключово значение за Бяла, улицата е един от входовете на града и се използва от голяма част от жителите на града. Радвам се, че Община Бяла бе една от малкото общини, които ще получат финансиране за ремонт на улица в тази трудна година. Започваме с процедурите за избор на изпълнител и се надявам през пролетта да започнем с изпълнение на строително монтажните работи “ – споделя инж. Ненов.

Проектът получава 100% безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони. Повече информация за проекта в официалния сайт на Община Бяла https://www.byala.org/scripts/detail/?id=914

Подобни новини

Вашият коментар