Отмина точно 1 година от редовните избори за кмет в Провадия

Отмина точно 1 година от редовните избори за кмет в Провадия

“Време е за промяна в Провадия. Време е да рестартираме управлението на втория по големина град във Варненска област, защото общината се нуждае от по-добра инфраструктура, по-добри условия за живот”. Това заяви преди една година инж. Жоро Илчев, като кандидат за кмет на Провадия, издигнат от ГЕРБ.

На редовните местни избори на 27.10.2019г. Жоро Илчев от ПП ГЕРБ получи 4 299 гласа и с еквивалентния процент 46.46% поведе пред Филчо Филев от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, който получи 2 307 от гласовете на гласоподавателите в община Провадия.

На последвалия балотаж, седмица по – късно инж. Илчев бе избран за кмет на Община Провадия с одобрението на 71.73% от гласувалите.

/снимка от предизборна кампания в село Бозвелийско 2020г./

Новия кмет на Провадия влезе в битка за първия си мандат със сериозни заявки за промяна в управлението и визията на община Провадия.

Сред тях са строителството на многофункционална зала, в която да се провеждат мащабни спортни и културни събития, осигуряване на безопасно преминаване на жп линията, която разделя града, алтернативен маршрут, който да облекчи тежкотоварния трафик през Провадия, развиване на потенциала на балнеологията в Провадия, подобряване на инфраструктурата, подкрепа за развитието на местния туризъм и тласък на местната икономика.

/снимка от посещението на министър Красен Кралев в Провадия 2020г., във връзка с изграждане на футболно игрище, което ще бъде финансирано от ММС/

„Знам, че няма да е лесно, но вярвам, че заедно ще направим Провадия един модерен туристически и балнеолечебен курортен град. Имаме всички дадености на историята и природата за да направим Провадия световно известна!

Аз съм човек от бизнеса и знам как се гонят поставени цели. Вярвам, че се движим в правилната посока и чувствам Вашата подкрепа.

Промяната на Провадия ще е и заслуга на всички Вас! БЛАГОДАРЯ ВИ!“ , каза кмета на Община Провадия в обръщение към гражданите на Провадия през месец юли‘2020г., по време на интервю в което отчете постигнатите резултати.

Емблематичната за провадийци „Суха чешма“ е вече възстановена.

Общината предоставя подкрепа от всякакво естество на образователната система в общината. Здравеопазването е поставено като приоритет в общината – за болницата е закупен Хардуерен сървър – компютърна радиография на стойност 32 532 лв. и медицински монитор.

Стартирани са ремонтни и строителни  дейности, с цел подобряване на инфраструктурата и средата на живот – сред тях  основен ремонт на сградите на кметства с. Комарево, с. Градинарово, с. Китен, с. Бозвелийско, с. Чайка, с. Петров дол. Доставени са климатици за  ритуална зала гр. Провадия и пенсионерските клубове в гр. Провадия.

Повече за предизборните обещания и постигнатите резултати може да прочетете тук:

Д.т.н инж. Жоро Илчев: Благодаря на провадийци за високата отговорност и дисциплина, която показаха и продължават да показват с борбата с корона вируса

Д-р инж. Жоро Илчев: Провадия е уникален град със своето местоположение, богата история и своите архитектурни забележителности!

Подобни новини

Вашият коментар