Идеалът за жена: По-добре да не е много умна

Идеалът за жена: По-добре да не е много умна

Какво привлича мъжете?

Доста голяма част от романтичните книги и филми разказват историята за умна и успешна жена, която побеждава красивата, но не особено умна съперничка. В края на краищата оставаме с впечатлението, че интелектът е най-доброто оръжие, с което да се привлекат мъжете.

Науката обаче е на друго мнение. Според данните на ново проучване много умни жени остават сами и то не защото така са избрали, а защото мъжете предпочитат по-малко интелигентните дами.

Изследването, в което участие взимат 121 британци, установява, че жените с висок интелект се считат за „проблематични“ в хетеросексуалните връзки. Разбира се, същата черта при мъжете се оказва доста желана.

Защо мъжете предпочитат по-глупави жени?

„Успелите мъже излизат с не толкова успели жени, не защото искат глупави жени, а по-скоро защото искат някого, който да подрежда живота си така, че той да бъде съвместим с техните приоритети“, казва финансовият репортер Джон Картър.

Като цяло, мъжете не искат жена, която да използва интелекта си за важна работа. Предпочитат да са с такава, която желае да бъде на „задната седалка“ и да се съобразява с тях.

Какво трябва да направят умните, самотни дами, ако не искат да останат сами? Да се насочат към мъж, който е по-малко образован от тях. Това не е много романтично, но е съвет, който дават амбициозни жени като Линда Хършман, автор на Get To Work.

Макар и да звучи странно, оказва се, че дамите приемат този съвет. Според изследователи 21% от омъжените жени имат съпруг, който е по-малко образован от тях.

Автор на статията:
Анна Дантева, Тялото

Подобни новини

Вашият коментар