Десислава Атанасова: Евросредства се спираха, когато Корнелия Нинова беше заместник-министър

Десислава Атанасова: Евросредства се спираха, когато Корнелия Нинова беше заместник-министър

Заради корупция и нарушени процедури по обществени поръчки спираха средствата от европейските фондове за България, когато Корнелия Нинова беше заместник-министър”.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в реплика към Корнелия Нинова за промените в Наказателно-процесуалния кодекс на първо четене, свързани с Европейската прокуратура.

“Г-жо Нинова, вземам реплика по повод първата част на вашето изказване. За доверието към управляващите, за позоваването ви на разолюцията и докладите на ЕК. Длъжна съм да ви припомня времето, когато заради корупция и заради нарушени процедури по обществени поръчки се спираха средствата от европейските фондове за България. Това време беше, когато вие бяхте заместник-министър, ако не се лъжа”, каза Атанасова.

Тя отчете, че през 2008 г. са замразени средства по предсъединенителни пограми ИСПА, ФАР, САПАРД. “Защо? Заради корупция и организирана престъпност. По ИСПА са спрени средствата за строителството на магистрала “Люлин”. Помните ли как вашият партиен лидер и премиер откриваше неколкоратно магистрала “Люлин”, Летище “София” и втори мост при Дунав. Втори мост при Дунав беше построен и довършен при правителство на Борисов”, изтъкна още Атанасова.

По думите й са открити системни нередности при САПАРД, а по ИСПА са открити нарушения. “Вие ли ще ми говорите за липса на доверие към правителството. Това са неоспорими факти, които макар и като опозиционен лидер сте длъжна да коментирате от трибуната, но като държавник, ако имате намереие трябва да отчетете кога европейските партньори имат доверие в България – когато управлява ГЕРБ и Борисов”, подерта още Атанасова.

Подобни новини

Вашият коментар