Доброволци от структурите на ГЕРБ в Русе подпомагат екипите на болниците

Доброволци от структурите на ГЕРБ в Русе подпомагат екипите на болниците

Доброволци от различни структури на ПП ГЕРБ в Русе от вчера се включиха като санитари или в други дейности на болниците. Първите, които се отзоваха на призива на лекарите да застанат в челните редици на борбата с Covid-19, са членове на ГЕРБ от младежката структура, Жени ГЕРБ, както и от клубовете по интереси, един от които клуб „Здравеопазване“.

Доброволците са организирани на смени по 7 дни. От важно значение, е да се включат и лекари, както и хора с медицинско образование, защото има недостиг именно на такива специалисти.

Към момента, от вчера доброволци дават дежурства в УМБАЛ „Медика Русе“. Следващи екипи ще бъдат насочени към Белодробната болница в Русе, като е разговаряно и с ръководството на УМБАЛ „Канев“. Прави се и организация за доброволци, които да участват в дейността на болницата в Бяла.

„В този изключително труден за всички момент, се включваме с желание да помогнем. Благодаря на всички наши членове и симпатизанти, които вече са доброволци и са на първа линия, както и на тези, които са заявили готовност и предстои да подпомогнат дейността на медицинските екипи в Русе и областта“, заяви народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ Пламен Нунев.

Подобни новини

Вашият коментар