Цветанов ли работи за братя Вълневи или те за него?

Цветанов ли работи за братя Вълневи или те за него?

Евроатлантика трябва да отговори на въпроса защо е получавал пари от бизнесмените

Куп въпроси, мистерии и неясноти се стовариха върху новоизлюпената партия на Цветан Цветанов веднага след учредяването й в края на септември. Възпитаникът на ВИФ „Георги Димитров” обяви помпозно раждането на проекта, като заяви, че на предстоящите избори ще спечели 450 хиляди гласа, и продължи обиколката си из страната, за да привлича в редиците отлюспени или изхвърлени от ГЕРБ и дори от БСП неуспели политици.

Неизненадващо заместник-председател на партията му стана бизнесменът от Чикаго Павел Вълнев, който заедно с брат си Румен тръгва от Доспат и завърта мощен бизнес  с транспортна фирма отвъд океана.

Комбинацията Цветанов – братя Вълневи е прелюбопитна  и поражда куп въпроси. Как и кога се ражда тяхната дружба и доколко е безкористна? Наистина ли милионерът Павел Вълнев е толкова запленен от евроатлантическите ценности на Цветанов, та се обвързва с политически проект в родината си, когато банковите му сметки се пълнят редовно и добре в Америка? Кой на кого и защо е задължен? Как всъщност се финансират Цецовите „Републиканци”?

Самият Цветанов за първи път донякъде повдига завесата на техните отношения в телевизионно интервю за Би Ти Ви в края на миналата година. В един момент той казва: „И в Чикаго, и във Вашингтон имах и чисто служебни ангажименти с дейността ми като работещ в една фирма, която е свързана с двама от най – успелите българи в Чикаго. Работя към тяхната компания”.

Макар да не споменава фамилията Вълневи, за всички става ясно, че Цецо, който в зората на кариерата си казваше, че най-доброто, което може да прави, е да тича, говори за собствениците на транспортна фирма и логистичен център оценявани на близо 300 млн. долара според собствените им думи.

Братята първоначално се трудят като шофьори в страната на неограничените възможности и очевидно полагат достатъчно усилия, за да станат милионери. По интересно в случая е с каква експертиза Цветанов е бил назначен във фирма на Вълневи? Транспортната компания на братята притежава множество тирове, за които бившият вътрешен министър трудно би могъл да има каквито и да е познания. Съмнително е да се повярва, че е специалист по двигатели или е наясно с особеностите на джипиес системите, с които са оборудвани превозните средства.

Тезата, която е най-логична е, че тези 300 млн. са всъщност изкараните зад граница пари на Цветанов спестени още от времето на вътрешен министър до изгонването му от ГЕРБ през април 2019-та г., но всичко това много трудно може да бъде доказано дори и чрез поредица от проверки и ревизии на фирмите на братята.

Припомняме ви, че Цветан Цветанов премина през няколко ревизии и съдебни дела от които той излезе невредим, но това че нито за шестте апартамента, нито за свръх луксозния си апартамент с асансьор в хола Цветанов доказа доходи с които би било нормално да си ги позволи остави у хората един горчив привкус, че все пак има “хора на които им се разминава защото са в политиката”! 

Точно тази трайно негативна нагласа в обществото срещу Цветанов ще го превърне в политически труп, подобно на Лютви Местан!

 

Подобни новини

5 Comments

 1. Kaiser Souze
  26.11.2020 at 18:42 Отговори

  Искам да направя признание – аз бях вторият стрелец на 23 ноември 1963 в Далас. Инак съм роден през 1965…

 2. Стома
  26.11.2020 at 23:10 Отговори

  Какво, защо и как са много обширна тема, за която човек може да си дълбае колкото си иска. Важното в случая е, че Вълнев е доста успял бизнесмен с бизнес извън България и това го прави независим от българските схеми като има шанс да направи нещо смислено именно заради собственото си желание, а не следвайки чужди интереси с цел лична облага. Цветанов от друга страна има политически опит и са му ясни тукашните игри, а фактът, че го изкараха от ГЕРБ е красноречив, че не е ходил по свирката на определени хора.
  Според мен двамат са добър тандем и биха могли само да помогнат.

 3. Чихи
  26.11.2020 at 23:24 Отговори

  А аз съм милиардер и парите са ми в Бойко!

 4. Благовест
  27.11.2020 at 11:29 Отговори

  Аз чух че и Доналд Тръмп работи за Цецо

 5. Благовест
  27.11.2020 at 11:30 Отговори

  Аз чух че и Доналд Тръмп работел за Цецо

Вашият коментар