Крум Зарков: ГЕРБ, след като съсиипаха държавата, бяха на път да съсипят и Конституцията

Крум Зарков: ГЕРБ, след като съсиипаха държавата, бяха на път да съсипят и Конституцията

Заиграването с Основния закон на страната е с политическа цел – да спечели няколко месеца власт сегашното изчерпано правителство. То отваря пътя към процеси, които нашите колеги от ГЕРБ или не разбират, или не искат да разберат

“Конституцията може да се променя. Тя не е свещена крава, тя сама е изписала как се променя. Нека кажем нещата ясно – проблемът, който се поставя е в съдебната власт и по-точно в статута и правомощията на главния прокурор”.

Това заяви народният представител от БСП Крум Зарков за вчерашния дебат за провеждане на Велико народно събрание (ВНС) за нова Конституция.

Заиграването с Основния закон на страната е с политическа цел – да спечели няколко месеца власт сегашното изчерпано правителство. То отваря пътя към процеси, които нашите колеги от ГЕРБ или не разбират, или не искат да разберат, казва още пред News.bg той.

Не една и две държави са се сринали от този път, припомни той. “Това е техника на политическия блъф, който води до все по-големи залози и накрая ще се окажем в състояние, в което, след като практически съсипаха, където има читав закон за 4 години, бяха на път да съсипят и Конституцията. Слава Богу засега го предотвратихме”, коментира червеният депутат.

“Това, което протестът от лятото постигна е, че на следващите избори, когато и да са те, всяка сериозна политическа сила, ако иска да е на дневен ред, ще трябва да обясни какви са й вижданията по този въпрос”, смята социалистът.

“Ние в БСП съставихме съвет по правосъдие, който съвсем скоро ще излезе с ясни идеи и ако се наложат промени в Конституцията в тази й част, ще ги направим. Разликата в подхода е, че ние ще действаме честно и професионално, а не както сега видяхме – некомпетентно и със скрити помисли”, допълни още Зарков.

Подобни новини

Вашият коментар