Пълен шаш! Атанас Атанасов: “Демократична България” ще управлява със Слави Трифонов и Мая Манолова

Пълен шаш! Атанас Атанасов: “Демократична България” ще управлява със Слави Трифонов и Мая Манолова

Ако Борисов беше подал оставка през август, сега щяхме да имаме компетентно правителство, което да е в състояние да се справи с кризата и да спаси хиляди човешки животи, защото защитата на живота на хората е част от националната сигурност.

Нова бъдеща управленска коалиция се заформя – “Демократична България”, “Изправи се Бг” и “Има такава държава”, в която идеологическите принципи са тотално размити.

“Демократична България” в следващия парламент ще се бори да получи управленски мандат и да го реализира със сегашната извънпарламентарна опозиция, защото тези, които днес са в парламента – и управляващи, и опозиция, са статуквото, което ни доведе до това положение.

Това обяви пред БНТ съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов.

Той уточни, че към момента социологическите проучвания посочват Демократична България, Изправи се.БГ и партията на Слави Трифонов като извънпарламентарните политически сили, които ще влязат в следващия парламент.

Ние сме длъжни да проведем консултации и преговори помежду си, заяви Атанасов, уверен, че ще е сред следващите управленци на държавата.

Помните как се създаде СДС – вътре имаше всичко. Има такива идеи, но аз не мога да се произнасям тук. Но първо място вътре в Демократична България ние трябва да проведем този разговор, обясни лидерът на ДСБ в отговор на въпрос как ще управлява с Манолова и Трифонов.

Водещата го попита дали в дясно не се притесняват от соцминалото на Мая Манолова, на което генералът отговори, че оттогава много вода е изтекло, с което даде да се разбере, че Мая става за политсъдружник на десницата днес.

Борисов се е вкопчил във властта и не я пуска. Ако Борисов беше подал оставка през август, сега щяхме да имаме компетентно правителство, което да е в състояние да се справи с кризата и да спаси хиляди човешки животи, защото защитата на живота на хората е част от националната сигурност. Българската власт днес няма обществено доверие, за да наложи сериозни мерки, това е основният проблем на управлението на страната днес, коментира още Атанас Атанасов.

През пролетта, когато бяха наложени тежки ограничения и те дадоха резултат, господин министър-председателят даваше по два брифинга на ден. Сега не го виждаме. Той много обича да се бори да е първенец за нещо и този път успя – да направи България първенец по смъртност в света. Ето това е резултат от липсата на план, от липсата на мерки и от закъснелите мерки, които сега се вземат в последния момент”, заяви ген. Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България, в “Още от деня”.

Ген. Атанасов подчерта, че Демократична България е била против такива действия като горене на маски, вирусът съществува, той е много опасен, трябва да има мерки и те трябва да се спазват. Въпросът е, че българската власт днес няма общественото доверие, за да налага такива тежки мерки.

Новината за бъдещата колаборация на десницата с части от лявото у нас предизвика реакцията на Евгени Михайлов: “Ееее, Атанас Атанасов и ДСБ надминаха, и Нинова и БСП! Общ фронт с Отровното трио, Слави Тр., МаяМа и Копейкин!!!??? Да им е сладко!”

Подобни новини

Вашият коментар