Доган чертае властово пренареждане след изборите. Сарая е срещу ремикс на коалицията на ГЕРБ с “Обединени патриоти”

Доган чертае властово пренареждане след изборите. Сарая е срещу ремикс на коалицията на ГЕРБ с “Обединени патриоти”

Краят на януари ще бъде горещ, Сарая готви атака, заяви източник от централата на ГЕРБ преди седмица.

“Доган и Пеевски все още не са се договорили за акциите, но Сарая настоява за организиране на икономически протести”, коментира източникът.

След изказването на министър Емил Димитров председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви от трибуната на парламента, че премиерът или трябва да опровергае министъра и да му поиска оставката, или да подаде оставка на правителството.

“Така ще се сложи край на десетгодишното политическо безвремие”, заяви Карадайъ и с това потвърди, че Сарая готви атака срещу кабинета “Борисов 3”.

Оценката на Мустафа Карадайъ за управлението на ГЕРБ е знак, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е срещу ремикс на управляващата коалиция след изборите.

Доган готви пренареждане на властовата схема според източник, близък до Сарая. Според него това е стратегия на Движението още преди евровота.

ГЕРБ обаче спечели изборите и властовото пренареждане не се състоя, но Бойко Борисов трябваше да даде икономически бонуси на Сарая и Делян Пеевски.

Сега обаче Сарая явно ще вкара целия си корпоративно-политически ресурс, за да извади ГЕРБ от властта независимо от резултата на вота.

 

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар