Калоян Паргов и Кирил Добрев контра на Нинова. Пеевски и Борисов спират Валентин Златев от участие в кампанията на БСП?!

Калоян Паргов и Кирил Добрев контра на Нинова. Пеевски и Борисов спират Валентин Златев от участие в кампанията на БСП?!

БСП-София определи предизборния си щаб на онлайн пленум. Лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов е председател на щаба.

Калоян Паргов е един от най-силните изборджии на БСП, но Корнелия Нинова изправи срещу него Георги Свиленски в битката за председателската позиция и не го включи в Изпълнителното бюро на Националния съвет.

Паргов не е от отбора “Нинова”, но вероятно ще работи за максимален резултат на БСП-София, тъй като е смятан за основен претендент за лидер на партията.

Калоян Паргов едва ли ще саботира открито изборите като водачите на вътрешната опозиция в БСП, Корнелия Нинова ще го посочи като причина за изборната загуба.

Това проличава от състава на предизборния щаб, в който има близки до Нинова – като Милка Христова, заместник-председател на БСП-София.

Ако Калоян Паргов все пак реши да саботира подривно изборите, БСП може да загуби с голяма разлика от ГЕРБ и да стартира кампания за сваляне на Нинова.

Кирил Добрев също е сред знаковите изборджии на БСП и прекият вот го показа. Бившият втори в партията е водач на вътрешната опозиция и ще организира “тих саботаж” в кампанията.

Той изгради свои изборджийски структури на евровота, които работеха с преференции за “неговите” кандидати – Петър Витанов, Димитър Данчев и Деница Златева.

В отбора на бившия втори в БСП са изборджии като Атанас Мерджанов в Ямбол, който показа много силен резултат на евровота, и Иван Иванов във Варна.

Изборджийските мрежи на Кирил Добрев може да отнемат хиляди избиратели от БСП чрез организирано пренасочване на вот.

Корнелия Нинова смята, че вътрешната опозиция в БСП – Гергов, Добрев, Иванов, Миков, Мерджанов и Дъбов, може да отнеме около 20-30 000 гласа, но ще ги компенсира с корпоративно рамо от Валентин Златев, коментират източниците от “Позитано”20.

Това е пунта мара, Нинова игра задкулисно с Борисов, който я подкрепи на прекия вот с “една милка” и затова президентът влезе в конфликт с нея, контрират от вътрешната опозиция.

Валентин Златев няма да се включи с финансов ресурс в кампанията на БСП, защото бизнесът му зависи от Пеевски и Борисов, заявяват знакови фигури от кръга на Кирил Добрев.

Корнелия Нинова вероятно ще трябва да разчита само на партиен ресурс и това превръща лидера на БСП-София Калоян Паргов в ключова фигура в кампанията.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар