Калоян Методиев – галеникът на „новото БСП“ на Нинова

Калоян Методиев – галеникът на „новото БСП“ на Нинова

Калоян Методиев е политолог, който като експерт преди година бе поканен от Президента Румен Радев за началник на кабинета му.

През септември обаче т.г. Калоян Методиев бе отстранен от поста си и веднага влезе под крилото на Корнелия Нинова, като бе засечен на банкета на Нинова в Боровец по случай победата и`. Според присъствали Методиев е бил представен като „почетен гост“.

Самият Методиев е бивш лидер на младежкото СДС, а злите езици говорят, че с Нинова са „много“ близки още от времето когато тя самата е била при сините.

Много бързо, само двадесет дни след банкета с Нинова, Методиев създаде института за политически анализи РЕГО и тенденционно започна да хвали „новото“ БСП на Нинова.

Наблюдатели споделят, че Нинова ударно се разделя с вътрешната опозиция, като създава модерни методи за изключване в „неприсъствени заседания“ или след решение на ИБ на БСП, списмо или чрез медиите, нетипични за столетницата, като в стил от инквизицията, както някой се изказват “реже до кокал” и въобще не я интересува”.

Според анализатори Нинова се заобгражда само с доверени и удобни социалисти, като леко – по леко им насажда култ към личността и`.

Такъв е и дългогодищният и`приятел Калоян Методиев, който влезе под крилото на Нинова веднага след преизбирането и, като по заучен сценарий.

Но каква е точно ролята на Калоян Методиев в БСП към настоящия момент?

Каква е ползата му срещу подкрепата и откъде се издържа института? Слухове на Позитано говорят, че новият институт се издържа от членския внос на социалистите. И че близостта на двамата е малко по „различна“.

Естествено това най-вероятно се дължи на познанството им още от началото на 2000-та година, когато и двамата са в редиците на СДС и „пламъка на дружбата им“ да ги държи и до сега!?!

СДС ли превзема БСП?

Не е ли странно обаче, че все повече седесари командват в БСП?

Нинова бе преизбрана за още четири години.

Калоян Методиев много добре организирано оглави институт, който ще “промива мозъци”, като насажда удобни мнения.

Червената телевизия, която наскоро направи огромен, но неслучаен гаф също се управлява от демокарат.

Нора Стичкова също е закърмена с идеите на СДС.

В едно свое интервю от 09 февруари 2019-та г. Волен Сидеров си спомня, че Нора Стоичкова е работила в отдел „Вътрешна политика“ на вестник „Демокарация“ още от създаването му през 1990-та г.

Как приемат всичко това истинските социалисти? Хитри и напористи седесари бавно, но методично да превземат партията ти? Държанието на Нинова към съпартийците си макар и от вътрешната опозиция. Нали всеки е ДРУГАР? Или забравиха значението на тази дума? Методите на изключване. БСП винаги е била партия с традиции. БСП винаги е била най-демократичната партия, а в какво се превръща сега за няколко години? Нима е дошло времето БСП да се превърне в лидерска партия, като другите, КОИТО ТОЧНО ЗА ТОВА ГИ ОБВИНЯВА? И точно с бившата седесарка Нинова ли трябва да се случи това, ако въобще трябва да се случва? Не прилича ли държанието на Нинова все повече „на инат“? Даже и с отношението към Президента Радев?

Изключително важно е да се запитаме, защо напоследък всеки редови социалист, всички висшестоящи социалисти начело с Румен Овчаров се произнесоха и подкрепят Румен Радев за втори мандат.

Само Нинова мълчи!

Даже се пускат слухове (може и сама да го прави), че се обмисляло кандидат за президент на БСП да е Янаки Стоилов. После може би да заблуди излезе инфо, че може да е Даргомир Стойнев?

Нима Нинова не чува левите хора в България, че си искат Президента Румен Радев за втори мандат? Няма друго обяснение освен, че прави всичко това нарочно или „на инат“.

А може би пък играе играта на някой друг? Може да има поет ангажимент към някого? И го изпълнява стриктно!

Да не забравяме последните събития и, че Президента Румен Радев е основен проблем за стратегическата визия на Турция и Ердоган за „разширяването“ към България. Хм…

Димитър Димитров, ПРОВАТОН

Подобни новини

Вашият коментар