Валежите спират, температурите тръгват нагоре

Валежите спират, температурите тръгват нагоре

Новогодишната седмица ще е по-топла от обичайното за сезона. Валежите от почивните дни спряха през нощта на запад, а до обяд ще спрат и на изток. Мъглива ще е сутринта в западната част на Дунавската равнина. Денят ще е с променлива облачност, но топъл с температури следобед между 9 и 15 градуса. Днес също се очакват силни пориви на южния вятър с ураганни стойности по Старопланинските била. В сила е жълт код за опасно време почти в цялата страна.

В планините ще продължи да превалява до ранния следобед предимно дъжд, над 1 700 м – сняг. Температури в най-топлата част на денонощието ще са от 1 до 8 градуса, в Банско и Добринище до 10-11.

Вятърът ще остане със силни пориви чак до Нова година. Температурите обаче ще се повишат осезаемо – стойностите на термометрите сутрин и вечер ще са между 5 и 10 градуса, следобед – от 10 до 15-16 градуса. В последния ден на годината ще превали за кратко от запад на изток дъжд, а в планинските масиви на Югозапад сняг. Краят на седмицата ще е със сутрешни мъгли в ниските райони и слънчево време.

Подобни новини

Вашият коментар