Главният архитект на Балчик Анна Демирева спечели дело срещу КПКОНПИ

Главният архитект на Балчик Анна Демирева спечели дело срещу КПКОНПИ

Върховният административен съд отсъди в полза на главния архитект на Балчик Анна Демирева делото, което тя заведе срещу решение на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).  

„След близо три години скандали, опити за изнудване и публична саморазправа с мен и моето семейство от страна на самозабравили се „номенклатурни клонки“, най-сетне справедливостта възтържествува – ВАС отмени окончателно всички обвинения и санкции, наложени ми от КПКОНПИ“, написа арх. Анна Демирева в профила си във фейсбук.

Според решението на КПКОНПИ срещу Анна Демирева, която в качеството си на главен архитект на Община Балчик, в един ден е одобрила и издала разрешение за строеж за инвестиционен проект „Сезонна жилищна сграда с магазини“ в частен интерес на свързани с нея лица – съпруга й и дъщеря й. Решението на Комисията е потвърдено от Административен съд – Добрич.

Право на отговор: Правото да бъдеш крив свършва там, където започват правата на другите!

Делото във ВАС е образувано по касационна жалба от главния архитект на Балчик Анна Демирева против решение на Административен съд в Добрич от март тази  година. С него се изменя решение на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество в частта му, с която е постановено отнемане в полза на държавата сума в размер на 4600 лева.

ВАС отменя решението на Административен съд Добрич в частта, с която се установява конфликт на интереси по отношение на Анна Демирева в качеството и на лице заемало публична длъжност, както и в частта с която й се налага глоба в размер на 5000 лева.

Върховният съд осъжда Комисията да заплати в полза на А. Демирева разноски за двете инстанции в общ размер от 1700/хиляда и седемстотин/ лева. Решението е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар