Златко Куртев – с „маска“ за пред народа или по пътя на морала?

Златко Куртев – с „маска“ за пред народа или по пътя на морала?

А сега накъде? Кой е новият път на Демокрацията по който от Демократична България искат да ни поведат – ЛЪЖАТА или МОРАЛА?

В отговор на публикуваните преди няколко дни разкрития, свързани със служебните обвързаности на адвокат Златко Куртев от Демократична България в Силистра с висши членове на ДПС, сайта Проватон получи писмо – право на отговор от централата на “Да, България”, което като всяка обективна медия публикува без редакция (виж линка под статията).

И понеже в ПРОВАТОН не публикуваме непроверена информация ще се опитаме да Ви направим разбор на разследването ни.

В началото на писмото от централата на ДБ заявяват, че са обидени и засегнати поради факта, че техният човек не е бил потърсен за коментар. Нищо, че Златко Куртев се е обградил с инфлуенсърите, превзели интернет пространството в Силистра от години и сме сигурни, че има информация още от момента, в който са публикувани конкретните разкрития. Нищо и че въпроси свързани с тези връзки на Куртев са задавани на страницата им и са изтривани от администраторите (според потърпевши).

Важното е да го играят засегнати и обидени за пред избирателите.

Отговорът продължава с обяснението на самия Куртев, което звучи долу горе така:

Всичко е лъжа. Свързан съм с тези хора, но не ги познавам.

Представлявам тези фирми в съда, но не съм техен адвокат. Не бях съдружник, а бях 12 години в борда на директорите.

Нямах никаква идея защо съм там, понеже дружеството не функционира от 2008-ма година.

Не знам кой е Валери Цветанов (министър от ДПС). Аз не съм заел неговото място, просто той напуска дружеството, след което влизам аз.

При 7 милиона българи и десетки хиляди юристи, защо точно той, не става ясно. Не става ясно и какви са били неговите функции там, след като дори не е “пял в хора” както се мъчи да ни убеди в написаното писмо.

Остава да е бил включен фиктивно, в което няма друга логика, освен да е бил подставено лице на някой, за нещо (много интересно ако е така).

Но тогава на кой… и за какво?

Ако грешим, бихме се радвали да разберем причината, понеже такава удобно е пропусната.

Също така не става ясно и защо се твърди, че статията е пълна с лъжливи твърдения, след като той самият потвърждава написаното, макар и доста хлъзгаво да се опитва да умаловажи конкретни факти.

Признаваме, че сме се подвели за ролята му в “Д ПРАЙМ” и това, че не е бил съдружник, а просто един обикновен член на борда на директорите. В който са били трима и по една случайност един от тях е син на зам.министър от ДПС, а малко преди това поради друга случайност в същия този борд е бил и министъра от ДПС Валери Цветанов, който Куртев твърди, че не познава.

Извиняваме се за тази наша грешка!

И за да сме съвсем коректни ще ви покажем в справките от Търговски регистър по-долу участието на г-н Златко Куртев в “Д ПРАЙМ” АД от дата 29.052008г. до 03.12.2020г. Т.е. само до преди месец! 

Веднага след което питаме обаче, къде е разликата в конкретната ситуация? И какво променя това от морална гледна точка, като всъщност документите ясно говорят, че г-н Куртев е имал взимане-даване с ДПС (а може би и продължава)? Пък и да разясним за нашите читатели, че да си член на борда означава, че участваш активно в решенията, в събранията и се подписваш за всички решения, т.е. ти вземаш решенията за дружеството. Това е дори хиляда пъти по-активна роля от това да си съдружник и да си получаваш дивидента един път в годината – и то по банка.

Странното е, че всичко това се приема за нормално от централата на “Демократична България”, откъдето съвсем спокойно приемат всичко написано в нашата публикация, като явно смятат, че симбиозата на председателя им за Силистра с ДПС не им пречи за националната им стратегия за изпъкване и трупане на политически дивиденти, като се обявяват против… ДПС!?!

Приемаме и че г-н Христо Иванов, парадно акустирал на Росенец и повел епичната война с демонизираната от него абревиатура ДПС, е наясно с всички тези обвързаности и лично няма нищо против цялата тази „орташка“ история.

Но нека се върнем на същността на фактите и да посипем пясък върху хлъзгавите обяснения, които не ни дават търсените отговори на основните, първоначално зададени и важни за нас въпроси:

1.Защо адвокат Златко Куртев е бил в едно дружество свързано с висши членове на ДПС, без значение съдружник или в борда на директорите?

2.Смятат ли Христо Иванов и останалите лидери на “Демократична България” това за нормално?

3.Смятат ли, че е нормално техен областен лидер да защитава в съда интересите на тези дружества, след като са явно свързани с членове на ДПС, въпреки яросното противопоставяне на национално ниво?

4.Смятат ли, че спечелените от свързаните с членове на ДПС дружества, представлявани юридически в съда от лидер на ДБ обществени поръчки са законно спечелени?

5.Смятат ли нулевите печалби на същите тези дружества представлявани юридически от техен член за нещо нормално – прилагаме документи (годишни отчети от ТР), на които ясно се виждат огромни обороти и никакви или съмнително малки печалби. И това морално ли е?

Задаваме и няколко нови въпроса:

6.Защо Златко Куртев ИЗЛЪГА, че “Д ПРАЙМ” не е извършвало никаква дейност след 2008-ма, след като през февруари месец 2011-та година има публикуван годишен финансов отчет за 2010-та година, от който ясно се вижда, че 2010-та година дружеството има оборот 19 000 лева, а 2009-та година оборот 94 000 лева. Естествено и разходи за същите суми и отчетена годишна печалба 0лв. Прилагаме отчета. Морално ли е и това?

7.Смятат ли от Демократична България, че адвокатската дейност на г-н Куртев защитавайки интересите на фирми свързани с хора от ДПС кореспондира с политическата им платформа, изградена на борба със същите?

8.Колко такива фигури с дълбоки тайни, като г-н Куртев се крият в листите на партията?

9.Не е ли време да се прочистите от хората си без морал и с „маски“ за пред народа, които лекомислено ЛЪЖАТ, дори когато знаят, че информацията за фирмите им е явна и достъпна за всички (още по-необяснимо и нелогично за човек, който е адвокат)?

В по-старите демокрации и при по-малък скандал политици са си подавали оставка. Нали Демокаратична Булгария прокламира точно това – промяна!

Е нека видим дали са истински или отново са с „маски“ за пред народа и само за преди изборите?

Заглавната снимка е с разрешението на адв. Златко Куртев

Димитър Димитров, отдел “разследване” на ИА ПРОВАТОН

Право на отговор на адв. Златко Куртев, общ. съветник в Община Силистра

Подобни новини

Вашият коментар