Сарая затваря страницата ГЕРБ. Къде е Пеевски – ще напусне ли ДПС заради бизнеса с Борисов или ще го сваля от власт?!

Сарая затваря страницата ГЕРБ. Къде е Пеевски – ще напусне ли ДПС заради бизнеса с Борисов или ще го сваля от власт?!

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви новия курс на Сарая – към демонтиране на ГЕРБ от властта, към справяне с вируса ГЕРБ, който унищожавал демокрацията и свободата в България.

“Днес започва последната сесия на 44-ото Народно събрание. С тази сесия ще затворим страницата на един доста противоречив и разнопосочен период от нашата най-нова история. Период на безпомощно лутане, самонадеяно и безотговорно поведение, управление без рефоми, с доста пиар и самохвалство”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация за началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание, предаде Агенция “Фокус”.

“От тези избори зависи дали и за колко време ще се справим с кризата, създадена от ГЕРБ. Ако ползваме терминологията на COVID кризата как и за колко време ще се справим с вируса ГЕРБ, който унищожава демокрацията и свободата в България”, обяви Карадайъ новия курс на ДПС.

“Как и за колко време ще се справим” – тази формула предлага общ фронт срещу ГЕРБ независимо от резултата от парламентарните избори.

Как – “Всички срещу ГЕРБ”, за колко време – ако ГЕРБ спечели вота и състави правителство, битката ще продължи на президентските избори. Това означава, че ДПС може да промени позицията си за оттегляне на подкрепата от Румен Радев.

Къде е Делян Пеевски в този сценарий, ще напусне ли ДПС заради бизнеса с Бойко Борисов или заедно със Сарая ще го сваля от власт?! Без Пеевски, който има влияние сред избирателите на ДПС, Сарая едва ли ще успее да извади ГЕРБ от властта.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар