Цветанов съвсем се оплете: “ГЕРБ никога не е организирала изборите”. Кой тогава ги манипулира, нали президентът се позова на Цветанов?

Цветанов съвсем се оплете: “ГЕРБ никога не е организирала изборите”. Кой тогава ги манипулира, нали президентът се позова на Цветанов?

”ГЕРБ никога не е организирала изборите. От 2009-а до 2017-а година имаше служебни кабинети, които подготвяха изборите. От участието ми в политиката и във всички парламентарни избори от 2009 до 2017 г. включително, ГЕРБ никога не е организирала изборите и като бивш председател на предизборния щаб мога да кажа, че сме залагали повече на секторни политики, диалог с хората и политики, които да стигнат до тях”.

Това коментира пред БНР Цветан Цветанов, лидер на ”Републиканци за България”, бивш зам.-председател на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи, цитиран от “Фрог нюз”.

С назначаването на служебните кабинети той обясни смяната на полицейските началници, каквото предложение направи той при срещата с президента Румен Радев. Според него ротацията на полицейските началници ще разбие връзките, които са създадени с контролиране на гласове.

“Организирането на парламентарните избори от служебни кабинети даде една допълнителна гаранция изборите да бъдат честни и да не бъдат оспорвани. Сега, наблюдавайки процесите през последната година, година и половина, мога да кажа, че има ясна симбиоза между две от основните политически формации, които са системни партии – ГЕРБ и ДПС”, счита Цветанов.

Кой тогава манипулира изборите, нали президентът се позова на Цветанов?

bgsniper.com

Подобни новини

1 Comment

  1. Ivanka Canova
    24.01.2021 at 16:26 Отговори

    Ти не чу ли,какво казва Бойко Борисов?!На тези избори битката ще бъде между ГЕРБ и ДПС.За каква симбиоза говориш?!В главата ти е някаква боза.Язък за стотиците хиляди долари,хвърлени на вятъра от П.В.Американците ще си партнират ли с партия,която има под 1% подкрепа на изборите?!

Вашият коментар