Филчо Филев изгуби катастрофално кметските избори в Провадия, а сега губи и шанса да стане депутат

Филчо Филев изгуби катастрофално кметските избори в Провадия, а сега губи и шанса да стане депутат

Сигурно се питате къде се изгуби бившият кмет на Провадия през последната година?

Е, на едно място със сигурност няма да е – няма да е на избираемо място в листата за депутати на БСП за Варна!

Няма интрига с кандидат-депутатската листа на БСП-Варна, Корнелия Нинова нареди стопроцентово проруска листа в “малката Одеса”.

Корнелия Нинова ще бъде водач на листата.

Лидерката на БСП има силна подкрепа от Кремъл чрез шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин.

Втори ще е Борислав Гуцанов, председател на Градския и Областния съвет на БСП, който е сочен като ярък русофил, близък до Генералното консулство на РФ във Варна и ГРУ по фамилна традиция.

Третата позиция е за коалиционен партньор – лидерът на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов, чиято съпруга е рускиня, а той е тамада на старите русофили в морската столица.

Четвърти ще е д-р Десислав Тасков, депутат от “БСП за България”, който разполага с подкрепата на проруска корпоративна група и дори повече от Гуцанов е близък с генералния консул на Русия във Варна Владимир Климанов.

Така на избираемите позиции ще са ярки русофили.

Корнелия Нинова ще влезе в парламента от лидерския 25 многомандатен избирателен район в София, а от Варна депутати ще станат знакови русофили като Борислав Гуцанов, Красимир Премянов и д-р Десислав Тасков.

Филчо Филев най – вероятно ще е на шеста позиция, след гражданската квота – споделят запознати с обсъжданията.

А може и да е седми.

Истината е, че Корнелия Нинова не таила особенни чуства към бившия кмет на Провадия.

Нинова подобно на Борисов искала да слага в листите на БСП чисти и неопетнени експерти, а частното и` звено за разследване начело с Ицо стратега отдавна я било запознало с купищата нередности от двугодишното управление на Филев и подадените сигнали срещу него в Специализираната прокуратура. Също така никак не одобрявала двойната му игра и репликата му пред провадийското БСП след загубата в Провадия – „Занапред не слушайте ръководствата във Варна и София. Само мен слушайте. Ние сами трябва да се справим със ситуацията, да се сплотим за да се подготвим за следващата ни победа през 2023 година“.

Също така ключова роля за изтеглянето назад в листата на Филев било загубата на делото за отстраняването на победилия го на балотажа инж. Жоро Илчев, за което Филев бе накарал Нинова да му прави пълномощно, като и гарантирал, че ще го отстрани.

А накарая съвсем необяснимо не оспорил доказателства, които според позитанци можели да обърнат резултата на съда.

Влиянието на Филчо се пропуквало и в провадийските редици на БСП.

Другия вечно втори (визираме Цветан Цветанов) Анатоли Атанасов – Кивито вече му бил  трайно обиден за неизпълнените обещания спрямо него.

Първо, че бе негов ред Филчо да го посочи за кандидат за кмет през 2019–та г. – обещание, което пое още през 2011-та г., когато си мечтаеше, че той пък ще стане Областен управител, а после депутат.

Второто обещание било миналата година, когато му обещал да го вкара в Националното ръковордство на Столетницата, но и там ударил на греда. Филев му обяснил с тон „а бе какво ме занимаваш бе загубеняк“, че му бил подал името за списъците, но незнайно защо не бил влязъл.

С шантавата скорост на премахване на „врага с партиен билет“ ако най-накрая успее да се еманципира и стане мъж Анатоли Атанасов – Кивито с тежестта му на председател на провадийското БСП може най-накрая да се оттърве и да изключи Филчо.

Който добре познава бившият кмет знае,че той никога няма да надскочи егото си и да се оттегли, колкото и загуби да знае, че му предстоят.

И Анатоли ще си остане вечно втория!

Началната снимка е от периода след загубата на Филев през 2019-та г. в заведение срещу Община Провадия

Подобни новини

Вашият коментар