Строят изцяло нови сгради за Бърза помощ в Провадия, Аксаково, Вълчи дол и Белослав

Строят изцяло нови сгради за Бърза помощ в Провадия, Аксаково, Вълчи дол и Белослав

Здравното министерство стартира строителството за новата Бърза помощ в Провадия, Аксаково, Вълчи дол и Белослав. Очаква се в началото на месец март тази година да е и първата копка. Срокът е седем месеца.

Здравното министерство подписа договора със строителя на Спешен център Провадия, което ще стартира със строителството на другите спешни центрове и филиали в цялата страната.

Финансирането е обезпечено по мащабния проект на здравното министерство „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“ .

Инициативата е на Държавата, като с мега проект в цялата страна ще бъдат изградени модерни Спешни центрове. Мега пpoeĸта зa oбнoвявaнe и мoдepнизaция нa cгpaдния фoнд и oбopyдвaнeтo в cиcтeмaтa нa cпeшнaтa пoмoщ нa тepитopиятa нa цялaтa cтpaнa на Миниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo стартира още през 2016г. пo OΠ “Peгиoни в pacтeж” 2014- 2020.

През 2017г. се изиска одoбpeниe oт oбщинcĸитe pъĸoвoдcтвa зa изгpaждaнe или peĸoнcтpyĸция нa cъщecтвyвaщи cгpaди зa нoви цeнтpoвe зa cпeшнa мeдицинcĸa пoмoщ. От община Провадия има няколко решения на общински съвет от 2017г. в тази връзка и солидна кореспонденция за уточняване на мястото на новата Бърза помощ.

Предложенията за терена на новата Бърза помощ на Провадия бяха последователно Тенис-кортовете, мястото за Ромски център и Лечебницата. Предложения като терените в Минерални бани, до Горското, Провадияленд и др. също бяха чути.

През 2017-2018г. е решено за  Бърза помощ да бъде отделен 1 декар зад бившата Лечебница на града, а министерството да процедира ПУП.

През Февруари 2019г. главения архитект одобрява комплексен проект за “Филиал за спешна медицинска помощ/ФСМП/, навес за линейка, козирка, дизел генератор и паркинг”

През есента на 2020г. Министерството на здравеопазването е подписало договор с изпълнител на дейностите по информация. В тяхно задължение влизат организациите на всички първи копки, откриване на обекти, рекламни материали и публикации в местни и национални медии. Също така и 237 бр. обяснителни табели, колкото е общия брой на ЦСМП, спешните отделения и филиалите за СП от цялата страна, които ще бъдат реновирани по проекта.

За изпълнител на строително монтажните работи за нуждите на ФСМП Провадия, ФСМП Белослав, ФСМП Аксаково и ФСМП Вълчи дол, след обществена поръчка е избрана от Министър Ангелов фирмата „Виас инженеринг“ ООД с предложена цена за всички обекти 850 хил.лв.

Чертежите на сградата в Провадия показват сграда на един етаж с 150 кв/м. разгъната площ

Договора със строителя е вече подписан. Той се задължава след откриване на строителната площадка да приключи СМР по ФСМП Провадия в срок от 7 месеца.

Филиал за спешна медицинска помощ/ФСМП/, навес за линейка, козирка, дизел генератор и паркинг” Провадия е с най – висока стойност от 4-те центъра в областта. Тя е малко под 300 000 лв. с ДДС.

 

Вижте къде ще бъде новата Бърза помощ в Провадия

Подобни новини

Вашият коментар