Община Крушари е сред най-малко засегнатите от ковид пандемията в страната

Община Крушари е сред най-малко засегнатите от ковид пандемията в страната

Община Крушари е сред най-малко засегнатите от ковид пандемията в страната. Това става ясно от данните, публикувани от Института за пазарна икономика за разпределението на броя на диагностицираните в страната от началото на пандемията до 22 януари 2021 г. Данните са получени от ИПИ по Закона за достъп до обществена информация  от Министерство на здравеопазването.
Очаквано, диагностицираните са съсредоточени в големите общини – от една страна, в тях е по-голямата част от населението, от друга гъстотата му е по-висока, което улеснява разпространението на вируса. Най-много – над ¼ от всички диагностицирани, са в столицата София (56,9 хиляди). Малките общини като цяло са и с по-малко случаи, но при тях трябва да се има предвид и по-трудният достъп до тестове.
Съотношението на броя на диагностицираните и общото население е показател за заболеваемостта от вируса в отделните общини. На 1000 души от населението най-малко случаи на 1000 души има в малки и отдалечени общини – Бойница (3,5), Крушари (4,5).
Към 22 януари регистрираните в община Крушари случаи на Ковид-19 са били 17, като двама души са починали.
В област Добрич най-много диагностицирани очаквано има в град Добрич – 2365, докато общо в останалите 7 общини в областта са 1449.

Подобни новини

Вашият коментар