Агент Огнян – втори в София след Нинова, ЦСКА и “Левски” – заедно в листите на БСП

Агент Огнян – втори в София след Нинова, ЦСКА и “Левски” – заедно в листите на БСП

Две футболни легенди от двата вечни противника на терена – „Левски“ и ЦСКА, влизат в листите на БСП от гражданската квота. Това са бившият национал и настоящ треньор Емил Велев – Кокала, и червеният нападател Христо Марашлиев, който е син на легендата Димитър Марашлиев. Велев е последният треньор, извел “Левски” до шампионската титла и в момента има собствена школа. Интересното е, че двамата попадат в една и съща листа – в 24-и МИР в столицата. Имената им са одобрени от Изпълнителното бюро на БСП преди минути, пише „24 часа“.

Втори след лидера на БСП Корнелия Нинова в 25-и МИР пък влиза журналистът и издател Иван Гранитски, осветен като агент на Държавна сигурност от Комисията по досиетата през 2008 година, с псевдоним “агент Огнян”.

Име в кардиологията влиза на третото място в 23-и МИР. Това е доц. Стефан Найденов, който има над 15-годишен опит, няколко години е сред „Лекарите, на които вярваме“. От 2006 г. до момента работи в Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести към УМБАЛ „Александровска“. Има над 60 научни публикации в национални и международни медицински издания.

Четвърта от гражданската квота в 24-и МИР пък ще е актрисата и певица Нона Йотова, която е в лявата група и в настоящия парламент.

На този етап червеното ръководство обсъжда попълненията на местата за гражданска квота и евентуалните коалиционни партньори, преди да предложи окончателните листи за одобрение от Националния съвет на партията.

Всички кандидат-депутатски списъци трябва да бъдат регистрирани в ЦИК до 2 март.

Подобни новини

Вашият коментар