Преференции преподреждат листата на БСП-Варна. На Филев му подаряват жълто паве да не е капо! Кателия Кателиев фаворит за втората позиция?!

Преференции преподреждат листата на БСП-Варна. На Филев му подаряват жълто паве да не е капо! Кателия Кателиев фаворит за втората позиция?!

Преференциите може да преподредят листата на БСП-Варна, коментират източници от различни предизборни щабове. 

Филчо Филев, бившият кмет на Провадия, втори в листата, се води от натресените от Позитано в листата. Името му се свързва с поредица от корупционни скандали от неговото управление и по принцип не е от хората на Гуцанов. Всички го знаят като самостоятелен играч и дори Гуцанов си знае, че не е дошъл момента да стане “негов човек”. Филчо Филев е обещал да си изкара гласовете от кметските избори, които са около 2000, но това чисто математически не означава, че ще му излязат като преференции. Още повече, че сметките му ще излязат криви и запознати му дават не повече от 800 преференции. Говори се, че след изборите му подготвят подарък жълто паве да не бил капо! 

Кателия Кателиев, който е на четвърта позиция, е сочен като фаворит за второто място след водача на листата Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна.

Той е съученик на Гуцанов от Математическата гимназия и това се смята за бонус в кампанията и схемата за преференции.

Павел Раличков, трети в листата, също има силен преференциален вот и според изборджии в БСП-Варна ще запази позицията, а може и да стане втори ако добави гласовете на Анелия Клисарова.

Интригата с преференциите в БСП-Варна всъщност е ход на Борислав Гуцанов, който иска да мобилизира на макс партийния и корпоративен вот за БСП.

Целта на Гуцанов според източници от предизборния щаб на БСП-Варна е да бъде потвърден вота от четири мандати на миналите парламентарни избори, но анализатори им дават два.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар