BESO HOMES – „бушони“ във всички посоки

BESO HOMES – „бушони“ във всички посоки

BeSo Bar & Dinner и кой е Никола Георгиев Радионов?

Никола Радионов е приятел на Емануил Лазаров от юношеските години. Останал му доверен през всичките перипетии на живота през които са преминали.

Според запознати е вечно напушен с марихуанка, изглеждащ винаги спокоен, безгрижен и нахилен заради това. Някой казват, че почти винаги е леко „пиян“, тотално обществено дезинтегриран, мърляв и по-скоро не го интересува нищо в живота.

Горе – долу добихте ли представа за какъв тип човек става въпрос?

Според наши брилянтни източници Емануил Лазаров още от разцвета на своята бурна младост, когато започва с уличната престъпна дейност на дребни измами с пари, алъш – вериш, известните тогава чейндж, санджетата и др. включва и своя доверен приятел Никола Радионов.

Точно с него участват в няколко дедесарски фирми (много популярни през онези времена), които по – късно продават на други бушони с по 30 – 40 фирми на тяхно име.

Единствената фирма от близкото минало, която е останала видима в Търговския регистър след задължителните пререгестрации на фирмите през 2007 – ма година е „Максима 21“ ЕООД с ЕИК: 130844344.

 

Видно от справка в ТР фирмата е създадена през далечната 2002 – ра г. и е работила здраво с каквото и падне, само печалба да има и да не се плащат данъци.

И така до 2010 –та година, когато вече натрупалата огромни милионни задължения към НАП фирма вече е продадена от двамата съдружници Емануил Лазаров и Никола Радионов на  Петър Венелинов Петров, който пък видно от ТР е собственик на 30 фирми със стотици милиони задължения, закупени по същите причини.

Ето, точно по този начин се ощетява бюджета на България!

Работиш, измами ли правиш, строителство ли ще е, имоти ли ще продаваш, ресторант ли ще имаш… накрая намираш някой като Петър Венелинов и си продаваш фирмата за 500 лв.... и готово!

Любопитното в наши дни обаче е, че ако отидете да хапнете и пийнете в ресторант BeSo и си вземете касовата бележка ще видите фирмата Слокоша ЕООД, ЕИК 200802792.

На КОЙ си мислите, че е тази фирма?

Спомняте ли си за човека който Ви описахме малко по – нагоре в статията. Да, онзи с марихуанката. Радионов.

Правилно си мислите, че ресторанта BESO е „сложен“ на най – доверения приятел на Емануил Лазаров – Никола Радионов!

Според запознати заведението Бесо съществува от над 10 години, като през около година и половина през цялото му съществуване, Емануил Лазаров е сменял фирмите, отново основно заради неплащане на данъци, на осигуровки, криене на обороти и т.н. и данъчните са му бясни, че ги ги прави на балами и ги разиграва.

След избухналите скандали с бранда им BESO HOMES, може би скоро няма да си смени фирмата в едноименния ресторант, но една проверка от компетентните органи много лесно може да потвърди историята със смяната на фирмите и ощетяването на Държавния бюджет.

Хубавото е, че Държавата вече разполага с лостове за извършването на проверки до 25 години назад.

А на ТАНДЕМА Емануил Лазаров и Десислава Петрова явно има какво да им се вземе за да си погасят прикриваните с годините задължения, равняващи се може би на няколко милиона лева!

Източник: Само Истината

Подобни новини

Вашият коментар