Филчо Филев – една грешка от миналото на Провадия! Или защо “най-компрометирания” не трябва да е повече политик, камо ли депутат?

Филчо Филев – една грешка от миналото на Провадия! Или защо “най-компрометирания” не трябва да е повече политик, камо ли депутат?

Много сме писали за бившия кмет на Провадия Филчо Филев. И то с факти и доказателства. Точно и затова нямаме нито заведено дело от него, нито някъде някакво опровержение. Даже една партийна формация го охарактерезира, като “един от най-компрометираните” политици във Варна и областта, благодарение на нашите разследвания срещу него.

Няма да се връщаме повече назад.

Но е обидно не само за провадийци, а и за гласоподавателите в областта за неговата натрапчива кандидатура в листата за депутати на БСП. Точно след Борислав Гуцанов.

Обидно е за всички, защото продължава да показва неуважение и пренебрежение към хората, какъвто си е бил всъщност винаги.

Няма да се аргументираме или да Ви убеждаваме в неговата характеристика, безочието му надминава всички граници запознатите знаят.

Истината е, че той няма да влезе в Парламента! Естествено, че няма да влезе!

Веднъж го бяхме определили като „аналогов часовник в дигитално време“, а сега допълваме, че той даже е отдалечен на светлинни години от визията на новите „европейски“ политици – модерни, експерти, знаещи езици, с висок морал и неоспорима етика.

Няма да коментирам дали има тези качества. Заинтересуваните и челите нашите разследвания през годините знаят, че ги НЯМА!

Истината е, че това с кандидатирането за депутат е последния му влак в Политиката.

Само, че никой не го иска в екипа си – нито Гуцанов, нито “другарите” му от листата, а чуваме, че даже и Анатоли Атанасов – Кивито вече не го „диша“ след като за една година го излъга два пъти. Първо за това, че ще е кандидат за кмет на изборите през 2019-та година и… второ, че го излъга за това, че ще го вкара в Националния съвет на Столетницата на Конгреса им през миналата година (не, че е много важно за него – припомняме, че само Филев стана член).

Иска му се на Филев да завърши CV-то си с депутат, след като въобще не можа да се доближи до мечтания пост – Областен управител. Ма… много му се иска! 

Но едва ли ще го огрее!

Ще видим дали даже провадийци ще гласуват за него? Ще преброим преференциите му след 4-ти, но едва ли ще са много? 

Целият партиен апарат на улица Македония играе за Павел Раличков, а БСП по прогнози ще имат два депутата във Варна.

Е… поне се опита. Дето се вика след време ще разказва, че е още от студент е бил избран за директор, после за заместник кмет два мандата, после за кмет на Провадия два мандата и накрая е бил с единия крак на жълтите павета…

COOL… a?

 

 

Подобни новини

Вашият коментар