„Дворецът на Цветанов” не с един, а с два асансьора!

„Дворецът на Цветанов” не с един, а с два асансьора!

„Този асансьор, те са два асансьора, нищо не си мисля, като пътувам, Мога да гледам както вас и да се срещам с хората и да се срещам с моите приятели и съмишленици. Живея с доходи от трудовите ми възнаграждения“,

обърка се накрая на поредното си участие си преди десетина дни Цветан Цветанов.

“Луксозни апартаменти на цени като от Aldi (германска търговска верига, известна с евтините си стоки, б.р.): българските политически лидери си купиха евтино недвижими имоти в столицата София. Сега те са разследвани за корупция.” Така започна материал на германския вестник “Щутгартер цайтунг”, посветен на скандала с имотите на властта “Апартаментгейт” преди две години.

Изданието тогава отдели голямо внимание на основната фигура в скандала – Цветан Цветанов, наричайки го “най-видния ловец на сделки в България”.

Медията цитира думите на втория човек в ГЕРБ, че не е извършил никакво престъпление и няма от какво да се срамува, въпреки че си е купил луксозно жилище на 4 пъти по-ниска от пазарната му стойност, ма било по банка, било със заменка – кой го интересува?

Споменаха се съмненията за търговия с влияние и корупция, свързани с подкрепата на властта за изграждането на луксозния небостъргач “Златен век” на строителната фирма “Артекс”. Макар да подаде оставка като “морален акт” и да бе разследван от прокуратурата и Антикорупционната комисия, Цветанов остави горчив привкус сред сънародниците си.

Цветан Цветанов стана лицето на българската корупция пред Европа

„Пред Европа България има вече свое официално лице на корупцията. Влиятелният немски ежедневник „Щутгартер цайтунг“ излезе със статия със заглавие „Корупцията в България“ и със снимка на г-н Цветан Цветанов”.

“В една статия тогава пише: „Цветан Цветанов е най-известният търсач на изгодни сделки в България, който изглежда неизмъчван от угризения на съвестта“.

Уж нямаше кой да го накаже.

Голямата грешка на Цветанов, когато каза тези думи пред медиите.

„Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже. Аз съм почтен човек и това мога да го гарантирам с действията си.“ – това заяви бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов в най-емблематичното като име публицистично предаване в българския телевизионен ефир “Панорама”.

Коментар на редактора – А защо Цветанов казва “няма кой”, вместо “не заслужавам наказание, защото съм виновен”? Гузен-негонен – бяга?! Но така и си остана ненаказан от Правосъдието.

Единствено го наказа Борисов, защото за пореден път усети какво иска Народа, а то бе, че Цветанов вече не е долюбван, защото „пресоли манджата“ от Алчността си.

Така че до сега наистина освен Борисов излезе, че няма кой да го накаже Цветанов. Защото го наказваме само с думи, тук-там. Даже прясно – прясно се издокара, че чак направи партия отново да влезе във властта, защото му се услади!!!

Наказания, и страх от наказания има само тогава, когато има спомен от тояга

Исторически доказано е. Както и е исторически доказано, че всяко търпение си има граници. Поне засега на българското търпение границите му не са апартаментни!

Но надежда има – чуват се гласове протестите заради политическа наглост вече да са поименни – пред апартаментите на съответните особи.

Може би все пак и границите на търпението не са много далеч от апартаментите с двата асансьора!

Ще видим на 4-ти…

Подобни новини

Вашият коментар