Сбогом, LG смартфони. Беше ни приятно

Сбогом, LG смартфони. Беше ни приятно

Изненадите валят една след друга: след напрежението в изборния ден, нов сюрприз дойде от южнокорейците LG, които съобщиха, че спират производството на смартфони и ще се концентрират върху други области: електрически коли и инвестиции в нови бизнес начинания.

“Решението на LG да излезе от изключително конкурентния сектор на мобилните телефони ще даде възможност на компанията да вложи ресурсите си върху области на растеж като създаването на компоненти за електрически превозни средства, 6G wireless, роботика, изкуствен интелект и нови платформи за услуги”, пише в изявлението на компанията.

LG не коментират колко служители на компанията ще бъдат съкратени. В изявлението им се сочи само, че цифрата ще се определя на местно ниво.

Припомняме, че LG бяха първата компания, която започна да работи с операционната система Android. Преди време смартфоните на LG държаха рекорда за най-продавани смартфони в Щатите, но през последните няколко години този сегмент на бизнеса на компанията беше губещ и в този смисъл подобен ход не е чак толкова изненадващ.

Подобни новини

Вашият коментар