Кметът на Коларци: Училище, детска градина и социален дом ще има и след отделянето от Тервел

Кметът на Коларци: Училище, детска градина и социален дом ще има и след отделянето от Тервел

Инвестициите в Коларци, които кметът на Община Тервел Симеон Симеонов посочва, са направени през предходния мандат, когато отношенията между кметския екип на общината и кметовете на кметства бяха на съвсем друго ниво. Това заяви в своето право на отговор кметът на Коларци Фикрет Мюрсел. Както ви информирахме днес, той ще инициира референдум, с който селото да премине от Община Тервел към Община Добричка, заради липсата на средства за селото в бюджета за тази година, на обществен транспорт до Тервел и на диалог с ръководството на община Тервел. Кметът на Коларци поиска право на отговор след позицията на Община Тервел по казуса.

Фикрет Мюрсел подчерта, че дългата улица, за която Симеон Симеонов говори пред медийна група „Добруджа“, че е асфалтирана в селото по време на мандата му, е с дължина само 300 метра и 3 месеца по-късно вече се нуждае от ремонт. Именно след като поисках да се провери качеството на асфалтиране, започнаха неразбориите с общинския кмет, заяви Фикрет Мюрсел. Той отрече обвиненията, че искането му има някаква връзка със заплатата му и отбеляза, че предложението за отделяне идва от него, но решението ще вземат жителите на селото на референдум.

Фикрет Мюрсел отбеляза още, че социалният дом в селото е започнат през 2014 г., а училището е на 100 години. Това се неща, които населението на Коларци си е извоювало и са направени преди този кметски екип, подчерта кметът. Той е убеден, че училището, детската градина и социалният дом ще продължат да съществуват и след преминаването към друга община.

До момента са събрани 40 подписа с искане за провеждане на референдум за отделянето от Тервел и преминаването към Община Добричка.

През следващата седмица Фикрет Мюрсел ще организира общоселско събрание, на което ще бъдат поканени и кмета на Община Тервел и председателя на Общинския съвет, за да бъдат дадени отговори на населението по тези въпроси.

Отделянето с референдум не е най-добрият вариант, а крайният, ако не се възстанови нормалният диалог с общинската управа, завърши кметът на Коларци.

Подобни новини

Вашият коментар