След 22 години! Филчо Филев напуска Провадия (допълнена, документ)

След 22 години! Филчо Филев напуска Провадия (допълнена, документ)

От днес официално Филчо Филев не е общински съветник в Провадия! След почти четвърт век в управлението на общината, една УБИВАЩА ГРАДА ЕРА си отива! Един от най-потайните, арогантен, високомерен и мислещ основно за собствена изгода кмет в историята на Общината най-накрая НАПУСКА ПРОВАДИЯ и то с толкова ниско доверие, че сигурно никога няма да посмее отново да се върне! Избирателите ясно показаха, че вече искат НОВ МОДЕЛ, МОДЕЛ КОЙТО СЕ ВСЛУШВА В ГЛАСА НА НАРОДА И АКО НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЕ ИСКАНИЯТА ИМ… СИ ОТИВА!

БСП Провадия упорито върви към все по-устойчив и постоянен разпад. По един или друг начин. По една или друга причина.

Бившият кмет на “червена” Провадия Филчо Филев днес е подал уведомление до Общинския съвет, че е депутат – разбрахме от наши източници в общината.

Припомняме, че до това се стигна след като Филев изгря на второ място в листата за народни представители на БСП на изминалите парламентарни избори проведени на 4 април.

Филчо Филев стана депутат с общо 824 преференции, като 468 са от Провадия, след като обеща на ръководството поне 1000-1200 преференции само от Провадия, но… така е – вече никой не го харесва (само за справка третия след него Павел Раличков има 1070 преференции – 230 не му достигнаха да измести Филев)!

Само 468 провадийци са му гласували доверие от града на който 8 години бе кмет, 6 години съветник и 8 години заместник кмет. Ако това не е смешно, то значи е плачевно!

Бяхме Ви запознали, че това е последния политически влак на „най-компрометирания“ бивш кмет във варненска област, определен от опонентите си в предизборната кампания. Изненеадата за него е, че ще е за кратко!

А защо казаваме, че БСП Провадия се разпада ли? Ами затова:

На изборите през 2019-та г. в общински съвет от БСП влизат седем съветника ръководени…, много ясно, че от Филев, който тогава казва: „Няма да слушаме Варна, ние сме “Филев ЕООД” и ще слушате само мен. Аз ще ви ръководя.“

Така до 3-ти март т.г., когато Иван Добрев Иванов напуска БСП заедно с още стотина социалисти от областта и минава в редиците на ВМРО.

Това води до намаляване на групата на БСП до шест съветника.

Сега обаче Филчо напуска Провадия за да си донаписва SV-то и може би да си “донапълни сметките” (макар, че отдавна живее във Варна в супер луксозен апартамент до МакДрайв)!

На негово място влиза следващия в листата Милен Тодоров Михалев.

hdrpl

И така стават:

1.Анатоли Стоянов Атанасов – авторитет – нула…

2.Милена Иванова Драгнева – без коментар!

3.Елина Георгиева Димитрова – по-близко до политик;

4.Атанас Петров Атанасов – бизнесмен;

5.Силвия Миткова Боева-Радева – доверен на Филев !?

6.Милен Тодоров Михалев – далеч от политиката…

*********************************

Голяма група – няма що!

На изминалите избори БСП остана трета сила, но никой не ги иска.

Въпрос на време е и в Провадия да стане така.

А и БСП като цяло са изчезващ вид! 

На следващите избори ще са малцинство, а на по-следващите – просто спомен…

P.S.: Е поне Филев ще е добре! Нали Анатоли 🙂

 

 

Подобни новини

Вашият коментар