ГЕРБ ще спечели изборите, ако не отстранят фактора “Борисов”. ГЕРБ ще повиши корпоративния си вот с ресурс на макс

ГЕРБ ще спечели изборите, ако не отстранят фактора “Борисов”. ГЕРБ ще повиши корпоративния си вот с ресурс на макс

Според “Маркет линкс” вече има паритет между ИТН и ГЕРБ. Преди изборите партията на Слави Трифонов вероятно ще изпревари ГЕРБ в рейтингите.

ГЕРБ обаче ще спечели изборите, ако не отстранят фактора “Борисов”. ГЕРБ ще повиши корпоративния си вот с ресурс на макс.

Бойко Борисов вече даде знак, че ще търси по-висок резултат от доскорошни изборджийски отличници като кмета на Бургас Димитър Николов и на Стара Загора Живко Тодоров.

Местната власт ще бъде изборджийската машина на ГЕРБ, към която ще се прибави корпоративен вот.

ГЕРБ не игра на макс на 4 април, но на предсрочните избори Борисов ще даде битка като през 2013г. и ще разкеши яко.

Ако ИТН разчита само на рейтинг и електорална вълна, може да загуби уж спечелени избори – като БСП през 2017г.

В играта ще влязат мощно “Възраждане” и “Българско лято”. “Възраждане” ще отнема вот от БСП, но партията на Васил Божков ще привлича вот от ИТН.

“Демократична България” също е мощен съперник на партията на Слави Трифонов – за вота в София и от чужбина.

ИТН разполага с резерви в пропрезидентския вот, но за него битка ще води и БСП, която ще се опита да си върне и част от протестния вот.

Партията на Слави Трифонов може да спечели само ако вдигне Вълна, която да залее не само ГЕРБ, но и БСП, “Демократична България” и ИСМВ. 

Решаващ обаче е факторът “Борисов”, ако не го извадят от играта, ще загубят всички – не само ИТН.

Бойко Борисов не е Иван Костов – не се “сърди на народа” и дава знаци, че е готов за битката на политическата си кариера. 

Борисов прави брифинг след брифинг, провокира противниците си, организира и протести, от които уж се разграничава.

Бойко Борисов е превзел сцената, Слави Трифонов отсъства. Как ще вдигне така “царска вълна” – Царят се къпеше в народната любов и обикаляше страната. 

Кампанията на ГЕРБ срещу ИТН ще заложи на посланието – “Къде е Слави Трифонов?”. Няма да стане с един концерт – турне трябва да направи шоуменът-политик, за да победи Бойко Борисов.

Решаващо обаче е отстраняването на фактора “Борисов” – със задържане за 24 часа няма да стане, ще има обратен ефект и ще провокира протести и масова акция в защита на Бойко Борисов като на Ахмед Доган в “Росенец”.  

Няма да стане и с медийни дъвки като “поръчките” на Сретен Йосич и “руското ресто” – ще трябва да се включи фактора “Божков”, но той даде заден за Пеевски, ще “поръча” ли Борисов?!

Срещу този конспиративен сценарий е факторът “Радев” – ще успее ли обаче президентът Румен Радев да отстрани фактора “Борисов” от играта?!

bgsniper.com

 

Подобни новини

Вашият коментар