Историческо събитие: За пръв път социалистите връщат властта без бой, няма смисъл от нови консултации при Радев

Историческо събитие: За пръв път социалистите връщат властта без бой, няма смисъл от нови консултации при Радев

„Противоречията са толкова много от политическа гледна точка. Утре ще е интересен ден. За пръв път в историята социалистите връща властта без бой”. Това заяви анализаторът Георги Харизанов пред БТВ по повод последните промени в Изборния кодекс.

„Имаме квотно разпределение отново в ЦИК и президент, който подписва предложенията. Аз не съм много наясно за какво ще се правят консултации при Румен Радев. Никога досега не са се правили толкова мащабни и на парче за кратък срок промени. Не е възможно за 2 месеца да се направи законова поръчка за машини спрямо промените и закона за обществените поръчки. Гласуването ще е хибридно, ако спре токът или се счупи антената на интернет. Ако това се случи, трябва да могат избирателите да упражнят вота си и пак това ще стане на хартия”, каза още Харизанов.

„Изнасилването” на изборите не оправдава промените преди това, но не са ощетявали обществото, а са го дразнили. Ако тепърва ще се полагат усилия за честен вот, то той няма да се случи”, категоричен е Харизанов.

Подобни новини

Вашият коментар