Какво стана със звездите от „Игра на тронове“ (СНИМКИ)

Какво стана със звездите от „Игра на тронове“ (СНИМКИ)

Тирион и Джейми си пуснаха бради като в сериала, Церсей роди две деца по време на снимките, Джон Сноу се ожени за Игрит

Цели осем години милиони зрители по цял свят наблюдаваха борбата на героите от „Игра на тронове“. Сериалът по произведенията на Джордж Мартин стана истински тв рекордьор с 38 награди „Еми“, премии „Пийбоди“ и „Хюго“. През май 2019 г. киносагата приключи, но за мнозина артисти, участвали в сериала, животът едва започва, предаде сайтът Стархит.

Да започнем с Питър Динклидж, който се превъплъти в Тирион Ланистър. Именно той получи четири награди „Еми“ и един „Златен глобус“ за най-добра поддържаща мъжка роля в телевизионната епопея. Тирион стана любимец на публиката. Смятаха го за черната овца на семейство Ланистър, но с всеки сезон зрителите все повече се убеждаваха, че по морал той превъзхожда своите развратни роднини въпреки пристрастието си към пиенето и публичните домове. Самият Питър започна да се снима в киното още през 90-те години, но се прояви и на театралната сцена. „Игра на тронове“ обаче му донесе световна популярност. Това му дари още успешни роли в „Х-мен“, „Отмъстителите“ и други филми. Също като Тирион в сериала и Питър си пусна брада, което според феновете му добави мъжественост. Динклидж е женен за театралната режисьорка Ерика Шмит, от която има две деца.

Красота

Церсея Ланистър (чиято роля бе изиграна от Лина Хийди) бе красива, но нелишена от пороци. Кралицата ненавиждаше всички освен собствените си деца и брат си сър Джейми, към когото изпитваше прекалено топли чувства. За осемте сезона Церсея успя да овдовее, да изгуби всичките си наследници, да се лиши от властта и разкошните си къдри, а после за малко пак да се озове „на кормилото“. Лина започва да се снима в киното още през 1992 г. Зрителите я запомниха с ролята на Анжелика от „Братя Грим“, царицата от „300“ и Сара Конър от телевизионната версия на „Терминаторът“. Очевидно е обаче, че именно „Игра на тронове“ ознаменува пробива в кариерата й. След това тя се снима в редица трилъри. Звездата обаче мечтае да пише сценарии и да създава собствени филми, и вече направи първите крачки в тази насока. Личният живот на Лина се оказа не по-малко объркан, отколкото на Церсея. По време на снимките на първия сезон тя бе бременна със сина си Уайли. До третия сезон актрисата успя да се разведе с бащата на детето – музиканта Питър Логрън. След това тя се сблъска на снимачната площадка с бившия си приятел Джеръм Флин, но чувствата им не се разгоряха. Вместо това Лина се залюби с Педро Паскал, който изигра ролята на Оберин Мартел. За съжаление на феновете през 2018 г. тя се омъжи не за „принца“, а за режисьора Дан Кадан, от когото роди дъщеря на име Теди. И този брак обаче се разпадна през 2019 г.

Рицар

Най-добрият рицар в кралската гвардия – сър Джейми Ланистър, изпълняван от датчанина Николай Костер-Валдау, бе готов на всичко заради Церсей, дори на убийство. Забранената любов към сестра му едва не погуби героя, но ролята на спорния сър Джейми донесе огромен успех на актьора. По-рано той е играл в театъра, блесна в „Царството небесно“ на Ридли Скот в образа на шериф, а след триумфа на „Игра на тронове“ се появи в „Ловци на глави“, „Обливиън“, трилърите „Домино“ и „Безшумният“. Николай е известен и като сценарист, продуцент и посланик на добра воля. Наскоро стана ясно, че озвучава аудиосериал по криминален разказ на българския писател Димитър Кенаров. Той е щастливо женен за гренландската актриса и модел Нукяке Моцфелд, от която има две дъщери. Също като екранния си брат Тирион в последно време Николай си пусна брада.

Наследник

Джон Сноу, чиято роля изигра британецът Кит Харингтън, бе единственият, който не искаше да се променя през всичките осем сезона. Разбира се, към края на сагата разбрахме за истинския му произход и родството му с Таргариен, така че от копелето на Старк той се превърна в наследник на Железния трон. В един момент Джон дори бе избран за Пазител на Севера. Но какъвто и да ставаше, честта и благородството му не изчезваха. Преди това фентъзи Харингтън играеше в театъра, така че ролята на Джон Сноу бе за него тв дебют. За артиста бе тежко да се раздели с образа: след снимките той изпадна в дълбока депресия, запи се и изживя нервен срив, а след това мина през рехабилитация в клиника. Да се справи с кризата му помогна съпругата му Роуз Лесли, която изигра дивачката Игрит, влюбена в Джон Сноу. През февруари им се роди момченце. След като се излекува от депресията, Кит продължи да развива актьорската си кариера. Наесен предстои премиерата на филма „Вечните“ по комикс на „Марвел“, в който той играе Черния рицар.

Майката на Драконите

Емилия Кларк изигра една от най-противоречивите героини в сериала – Денерис Таргариен. Зрителите съжаляваха тази невинна блондинка, когато брат й насила я омъжи, възхищаваха се на находчивостта й, когато тя се превърна от слаба девойка във влиятелна кхалеси, и се удивляваха как тя оцеля в огъня и стана Майката на Драконите. За съжаление жаждата за власт в крайна сметка я провали и я доведе до печалния финал. Преди снимките в екранизацията по романите на Джордж Мартин Емилия се бе появила само в няколко проекта, така че „Игра на тронове“ й даде пътен лист към света на киното. Тя получи роли в „Терминатор: Генезис“, „Глас от камъка“ и „Соло: История от Междузвездни войни“. Преди две години обаче звездата разкри пред феновете си страшна тайна за здравето си: тя на два пъти получила аневризъм, на 24 г. имала инсулт и след операцията дълго време страдала от разстройство на речта. Това обаче не попречи на Емилия да работи и да гради личния си живот. Тя се срещаше с колегата си Сет Макфарлън и драматурга Чарли Макдауъл, а в края на м. г. я засякоха на разходка с 36-годишния асистент-режисьор Том Търнър.

Подобни новини

Вашият коментар