Четвърти пленер по живопис „Бялата лястовица“ в село Красен от 3 до 9 юли

Четвърти пленер по живопис „Бялата лястовица“ в село Красен от 3 до 9 юли

Четвърти пленер по живопис „Бялата лястовица“ ще се проведе в село Красен от 3 до 9 юли, съобщават от община Генерал Тошево.  Пленерът се организира от Община Генерал Тошево, кметство с. Красен и Народно читалище „Йордан Йовков 1896“ с. Красен, в партньорство със Сдружение на Добричките художници и „Ателие 13“ гр. Добрич.

Пленерът се финансира от Община Генерал Тошево и спонсори. Заключителният му етап е изложба на художествените творби, създадени по време на културното събитие, като впоследствие се издава каталог и/или сборник с творбите.

Във форума могат да участват ежегодно по 8 творци с доказани качества и професионализъм; Поне двама от участниците трябва да са членове на Сдружението на Добричките Художници и „Ателие 13“, а останалите – от България или от градове в чужбина, с които Община Генерал Тошево поддържа дружески отношения.

Участниците се селектират и предлагат от организаторите. Поканените участници трябва да изпратят своя снимка, творческа биография и снимки на свои творби във формат jpeg на е-mail: kultura@toshevo.org, което ще се смята за потвърждение на участието им в пленера.

Подобни новини

Вашият коментар